ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ευρωπαϊκή Ένωση: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τα μη αναγκαία ταξίδια από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κορονοϊός - Ευρωπαϊκή Ένωση: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τα μη αναγκαία ταξίδια από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κορονοϊός: Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς - Ποιες άλλες χώρες μπαίνουν στην «κόκκινη» λίστα

Ο ημερήσιος αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον περασμένο χειμώνα τις 100.000. Σύμφωνα με το BBC παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μετάλλαξη «Δέλτα», αυξάνεται στον Νότο η αύξηση της μετάδοσης παρουσιάζει σημαντική άνοδο στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας.

Με βάση αυτά τα στοιχεία η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιβάλει και πάλι περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια από πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το Ισραήλ, το Κόσοβο, ο Λίβανος, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και οι ΗΠΑ αφαιρέθηκαν από τη λίστα των «ασφαλών» χωρών. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες από αυτές τις πέντε χώρες μπορεί να υποστούν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, όπως να τους επιβληθεί καραντίνα ή να υποχρεωθούν να κάνουν τεστ για την Covid-19.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, είχαν ήδη συμπεριλάβει τις ΗΠΑ στη λίστα των «κόκκινων» χωρών. Αντιθέτως, Γαλλία και Ολλανδία θεωρούσαν τις ΗΠΑ «ασφαλή» χώρα.

Ο κατάλογος των ασφαλών χωρών συντάσσεται με βάση την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε χώρα. Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η αμοιβαιότητα των μέτρων που επιβάλλονται κάθε φορά.

Στη λίστα των ασφαλών χωρών της ΕΕ περιλαμβάνονται μόνο 17 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Αλβανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμού που αναμένεται να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, δεν θα είναι δεσμευτικοί και θα λειτουργήσουν ως «οδηγία», κάτι που σημαίνει ότι τα κράτη της ΕΕ θα λάβουν εκείνα την απόφαση υπό ποια υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, θα δέχονται πλέον τους επισκέπτες από τις παραπάνω χώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο - Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα - Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)