ΚΟΣΜΟΣ

Νέο παζάρι Ερντογάν με το προσφυγικό - Απειλές στην Ευρώπη με... νέο 2015

Νέο παζάρι Ερντογάν με το προσφυγικό - Απειλές στην Ευρώπη με... νέο 2015
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ.
AP

Ο Ερντογάν ζητά μεταξύ άλλων πλήρη εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Πιέσεις προς το Βερολίνο ασκεί η Άγκυρα για το προσφυγικό λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές, με την ισχύ που του προσφέρουν οι εκατομμύρια Τούρκοι που ζουν και ψηφίζουν στη Γερμανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ κατά την οποία ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί νέες προσφυγικές ροές αναφερόμενος στο Αφγανιστάν και προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει τις καταστάσεις του 2015. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το μήνυμα Ερντογάν ήταν ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να κρατήσει πρόσφυγες στα εδάφη της.

Μεταξύ των αιτημάτων που διατύπωσε ήταν η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ζήτησε άρση του εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Τουρκία.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έσβησαν τη λέξη «σύζυγος» από τον τάφο της Καρολάιν

Κορονοϊός: «Εκτόξευση» ημερήσιου αριθμού τεστ - Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά