ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Αυτό είναι το νέο επιχειρηματικό τους βήμα

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ
Χάρι και Μέγκαν: Εντάχθηκαν σε fund επενδύσεων
AP

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δημιούργησαν άλλη μια επιχειρηματική συνεργασία - αυτή τη φορά στον κόσμο των χρηματοοικονομικών, συνεργαζόμενοι με μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που προωθεί κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

Εκτός από την επένδυση μέρους των αποταμιεύσεών τους στην εταιρεία της Νέας Υόρκης, το ζευγάρι θα αναλάβει έναν νέο ρόλο ως «συνεργάτες με αντίκτυπο», δήλωσε η εταιρεία Ethic την Τρίτη στον ιστότοπό της, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή φύση της εργασίας.

Το βασιλικό ζευγάρι «μοιράζεται πολλές αξίες μαζί μας, και υποψιαζόμαστε, και με πολλούς από εσάς επίσης», είπε η Ethic. «Συνεργαζόμενοι, ελπίζουμε να ενημερώσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να εμπνεύσουμε ευρεία δράση γύρω από μερικά από τα πιο σημαντικά και καθοριστικά ζητήματα της εποχής μας», πρόσθεσε η εταιρεία.

Σε μια συνέντευξη στους New York Times, το ζευγάρι εξήγησε ότι ήθελε να εκδημοκρατίσει τις επενδύσεις και να το κάνει μέσω υπεύθυνων εταιρειών.

«Από τον κόσμο από τον οποίο κατάγομαι, δεν μιλάς για επενδύσεις, σωστά; Δεν έχεις την πολυτέλεια να επενδύσεις. Ακούγεται τόσο φανταχτερό» είπε η Μέγκαν στους Times σε κοινή συνέντευξη με τον Χάρι. «Ο σύζυγός μου έλεγε χρόνια, "Θεέ μου, δεν θα ήθελες να υπήρχε ένα μέρος όπου, αν οι αξίες σου ήταν ευθυγραμμισμένες με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσες να βάλεις τα χρήματά σου για εκείνο το είδος;"», πρόσθεσε.

Από τότε που μετακόμισαν στην Καλιφόρνια εγκαταλείποντας τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα, ο Χάρι και η Μέγκαν υπέγραψαν προσοδοφόρες συμφωνίες με εκδότες, αλλά και τους γίγαντες Netflix και Spotify, μεταξύ άλλων.

Ο πρίγκιπας Χάρι δέχτηκε επίσης μια θέση ως επικεφαλής στρατηγικών κατευθύνσεων και επενδύσεων στη νεοσύστατη εταιρεία BetterUp με έδρα το Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο και αναμένεται να δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά του το 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»