ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά Γαλλίας: Έκαναν σφαγές και γενοκτονίες στην Ρουάντα και την Αλγερία

Ερντογάν κατά Γαλλίας: Έκαναν σφαγές και γενοκτονίες στην Ρουάντα και την Αλγερία
AP

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδα - Γαλλίας έχει εξοργίσει τον Ερντογάν ο οποίος σε κάθε ευκαιρία μιλά κατά των δυο χωρών

Επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Ανγκόλα της Αφρικής όπου πραγματοποιεί επίσημη επίκεψη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Γαλλία για σφαγές και γενοκτονίες στην Ρουάντα και την Αλγερία, λέγοντας μάλιστα ότι κανείς δεν εξαγριώθηκε από αυτές καθώς έβλεπαν την Αφρική ως αποικία.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε κατά και των κρατών της Δύσης καθώς όπως ανέφερε, εκμεταλλεύονται επί αιώνες την αφρικανική ήπειρο.

Προκλητικός λόγος και από Τατάρ

Επιμένει στη λύση δυο κρατών ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σήμερα ανέφερε ότι στο νησί υπάρχουν δυο ξεχωριστοί (Έλληνες και Τούρκοι) και δεν υπάρχει η έννοια της κυπριακότητας.

Ο Τατάρ ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι σχέσεις ψευδοκράτους – Τουρκίας είναι πολύτιμες και «η εθνική υπόθεση συνεχίζεται από κοινού».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 (εισβολή), οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους όταν τα Μεχμετσίκ (τουρκικός στρατός) πάτησαν το πόδι τους στο νησί.

Έκτοτε έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, πρόσθεσε. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα της ύπαρξης του ψευδοκράτους, ισχυρίστηκε, «κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους Τουρκοκύπριους με το θάρρος και τον ηρωισμό που προέκυψε εκείνη την εποχή, με το τίμημα που πληρώθηκε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, όσοι έχουν το ίδιο πρόβλημα δεν είναι μόνοι τους

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη