ΚΟΣΜΟΣ

Mπιλ Γκέιτς: Στελέχη της Microsoft του είχαν ζητησει να μην παρενοχλεί υπαλλήλους -Συνέχισε απτόητος

O Mπιλ Γκέιτς
O Mπιλ Γκέιτς
ΑΡ

Στελέχη της Microsoft γνώριζαν ότι ο Μπιλ Γκέιτς παρενοχλεί υπαλλήλους από το 2008, δέκα και πλέον χρόνια πριν ξεκινήσει νέα έρευνα για ατασθαλίες που οδήγησε στην παραίτησή του. Ο ισχυρός άνδρας του κολοσσού συνέχισε απτόητος, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις της Wall Street Journal

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς έστελνε «ακατάλληλα» μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια εργαζόμενη στην εταιρεία το 2008, γράφει η Wall Street Journal.

Δημοσίευμα της WSJ αποκάλυψε ότι στελέχη και νομικοί σύμβουλοι του κολοσσού είχαν πλησιάσει τον διευθύνοντα σύμβουλο την εποχή εκείνη για τα ερωτικά μηνύματα με τα οποία πολιορκούσε μία υφιστάμενή του. Δέκα χρόνια πριν δηλαδή ξεκινήσει νέα έρευνα για την ανάρμοστη σχέση του με άλλη εργαζόμενη που φέρεται να οδήγησε στην παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, πέρυσι.

Η αποκάλυψη έρχεται επίσης λίγους μήνες αφότου η σύζυγος του Γκέιτς, Μελίντα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, ισχυριζόμενη ότι ο γάμος τους είχε «διαλυθεί ανεπανόρθωτα». Το «χρυσό διαζύγιο» των Γκέιτς οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δύο στελέχη της Microsoft είχαν ζητήσει από τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας να σταματήσει να παρενοχλεί την υπάλληλο. Ο τότε γενικός σύμβουλος Μπραντ Σμιθ και η υπεύθυνη ανθρωπίνου δυναμικού Λίζα Μπρούμελ, τον είχαν καλέσει να συμμορφωθεί.

Ο Γκέιτς έκανε ερωτικές προτάσεις στη γυναίκα υπάλληλο μέσω email. Εκείνη την εποχή ήταν παντρεμένος και ήταν ακόμη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft.

Ο Γκέιτς γράφει η WSJ παραδέχτηκε ότι τα μηνύματα ήταν ανάρμοστα και...συμφώνησε να δώσει τέλος στην όλη ιστορία, για να ξαναρχίσει τη συνήθη του πρακτική λίγο μετά, όπως έδειξε η ιστορία.

Όταν παραιτήθηκε το 2020, ο Γκέιτς είπε ότι εγκαταλείπει τα καθήκοντά του για να επικεντρωθεί στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες. Ωστόσο, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft τον εξώθησαν να το κάνει, για μία άλλη ακατάλληλη σχέση που φέρεται να είχε με υπάλληλο.

Σε δήλωσή του στον Guardian, εκπρόσωπος του Γκέιτς διέψευσε την αποκάλυψη της WSJ. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς, ανακυκλωμένες φήμες από πηγές που δεν έχουν άμεση γνώση και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σημαντικές συγκρούσεις συμφερόντων» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γκέιτς -ο άνθρωπος που ίδρυσε τη Microsoft το 1975 και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- δέχεται επίσης πυρά για τη σχέση του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο και χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκάρει η απίστευτη σκευωρία πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Αμερικανίδα δημοσιογράφο: «Αποπλάνησε τον Πούτιν με τα ποδια της»