ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Σε καθολικό lockdown η χώρα – Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

Αυστρία: Σε καθολικό lockdown η χώρα – Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης στην οποία επιβάλλεται καθολικό lockdown

Σε καθολικό lockdown τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και τους μη εμβολιασμένους μπαίνει η Aυστρία όπως όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο το lockdown θα έχει διάρκεια αρχικά για 10 ημέρες προσθέτοντας ότι στη χειρότερη περίπτωση τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ για 20 ημέρες.

Παράλληλα ο Αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει υποχρεωτικός για όλους.

Όπως διευκρίνισε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου οι μαθητές και οι σπουδαστές θα επιστρέψουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, τα εστιατόρια θα κλείσουν και θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα κορονοϊού» τόνισε ο κ. Σάλενμπεργκ ανακοινώνοντας το lockdown.

«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με όλους τους κυβερνήτες των αυστριακών περιφερειών. «Παρά τους μήνες της εφαρμογής της πειθούς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιασθούν», είπε, επικρίνοντας τον υπερκορεσμό των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας. «Η αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού είναι το μόνο μέσο για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο» συμπλήρωσε ο Σάλενμπεργκ τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το «εισιτήριο για την έξοδο» από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με τη Γερμανία και τη Σλοβακία που είχαν ανακοινώσει μέτρα για τον κορονοϊό ενόψει Χριστουγέννων.

Στην Αυστρία το ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο ανέρχεται στο 66% ένα ποσοστό από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν πριν από λίγες ημέρες προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των ραντεβού στα εμβολιαστικά μέτρα. Ο αριθμός, όμως, των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται και βρίσκεται σε επίπεδα άνευ προηγουμένου από την έναρξη της επιδημίας: χθες, Πέμπτη, η Αυστρία κατέγραψε 15.000 κρούσματα του ιού κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Με πληροφορίες από Reuters, Sky News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο με τους επτά νεκρούς και οκτώ τραματίες στην Εγνατία: Εικόνες ντοκουμέντο

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία