ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: «Δεν μπορείτε να χωνέψετε τον κρίσιμο ρόλο που παίζουμε»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΑP

Νέα εμπρηστική ανακοίνωση απο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση της Ελλάδας και την κατηγορεί οτι επιλέγει την ένταση

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να «χωνέψει» τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Τουρκία στην περιοχή στο πλαίσιο της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Τα σχόλιά του ήρθαν έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την Δευτέρα. Ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να μπει σε έναν διαγωνισμό με την Τουρκία σε όλα τα ζητήματα και επιλέγει την ένταση αντί για συνεργασία».

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Νίκο Δένδια και κάλεσε τους Έλληνες αξιωματούχους να είναι «ειλικρινείς και έντιμοι».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα είναι ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και το άμεσο περιβάλλον της.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όλα τα θέματα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας είναι μάταιες.

Καλούμε την Ελλάδα, που καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και εντιμότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης