ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στους δρόμους οργισμένοι πολίτες μετά την πτώση της λίρας – Ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Τουρκία διαμαρτυρίες Ερντογάν
Αντιδράσεις στην Τουρκία
Twitter

Τουρκία: Οργισμένοι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομία, ενώ ζητούν την παραίτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική οικονομία τελεί υπό κατάρρευση μετά και τη σημερινή «βουτιά» της λίρας της τάξης του 15% μέσα σε ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση «βράζει», ζητώντας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει και να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος.

Παράλληλα, οι πολίτες στην Τουρκία άρχισαν να διαμαρτύρονται ενάντια στις λάθος οικονομικές πολιτικές του Ερντογάν και το βράδυ της Τρίτης βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες επαρχίες της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική ύφεση, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του Τούρκου προέδρου.

Καίνε συμβολικά ψεύτικα δολάρια, δηλώνοντας πως έχουν φτάσει στα όριά τους μετά και τη νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας, που σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε με αστυνομικό οδόφραγμα. Την ίδια ώρα, στη Χαλκηδόνα και στα Ταταύλα, ο κόσμος βγήκε στου δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια και φωνάζοντας στον «σουλτάνο» να παραιτηθεί.

«Κάποιοι λένε ότι θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς στην κάλπη το 2023. Ρωτάμε: Τι θα τρώμε μέχρι το 2023; Δεν έχουμε την υπομονή ούτε τη δύναμη να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια. Στεκόμαστε ενάντια στη φτώχεια!», αναφέρουν οι Τούρκοι, που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν.

Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλείνει τα μάτια μπροστά στην κρίση και επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές. «Έχει ενδιαφέρον το ότι ζητούν συνεχώς πρόωρες εκλογές. Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του 2023», απαντά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πυρά» Κιλιντσάρογλου κατά Ερντογάν

Ο ηγέτης της τουρικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ακύρωσε όλο του το πρόγραμμα για να ασχοληθεί με την οικονομική κρίση και επιτέθηκε στον τούρκο πρόεδρο, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα.

«Μέχρι χθες, μας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί, η Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση, η Ελλάδα χρεωκόπησε. Στην Ελλάδα, ο βασικός μισθός είναι κατά 2,7 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από το βασικό μισθό της Τουρκίας. Ποιος είναι σε άθλια κατάσταση;», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Κρούσματα σήμερα: 8.100 νέα - 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι

Βουλγαρία: Η τραγική ειρωνεία με τον οδηγό του λεωφορείου & οι περιγραφές με τα στοιβαγμένα πτώματα