ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βέλγιο: Μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων στις Βρυξέλλες - «Εμβόλια, όχι ευχαριστώ»

Βρυξέλλες διαδηλωτές κατά μέτρων κορονοϊού
Τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές στους δρόμους των Βρυξελλών καταγγέλλουν τα νέα μέτρα
Twitter

Οι πολίτες στις Βρυξέλλες διαδηλώνουν κατά των μέτρων του κορονοϊού και για το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Χιλιάδες διαδηλωτές, 8.000 σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο, δύο εβδομάδες έπειτα από μια ανάλογη κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν κροτίδες και φωτοβολίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής τέκνο.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid= οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ. «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας», φώναζε μια ομάδα γυναικών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας Covid-19 για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και κράνη είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ. Πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί.

Οχήματα ρίψης νερού υπό πίεσης βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Τεράστια η συμμετοχή! Ποιος έχει προβάδισμα – Πού και πώς ψηφίζουμε

Συγκινεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Τι δεν πρόλαβε να πει στη γυναίκα του (video)