ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. οι άνεργοι νέοι στην Ιταλία

Αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. οι άνεργοι νέοι στην Ιταλία

Όλο και λιγότεροι είναι οι Ιταλοί νέοι που έχουν δουλειά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως φανερώνουν τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Ιstat).

Σε σχέση με το 2008, ο αριθμός των Ιταλών ηλικίας από 15 ως 34 ετών που εργάζονται μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός των εργαζομένων νεαρών Ιταλών μειώθηκε από 7,11 εκατομμύρια σε 6,05 εκατομμύρια. Σε ένα μόνο χρόνο, από το 2010 ως το 2011, ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 233.000.

Στην ηλικιακή κατηγορία από 15 ως 24, η μείωση του αριθμού των εργαζομένων είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή τα τρία αυτά χρόνια και αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου.

Η ανεργία μεταξύ των νέων είναι ιδιαίτερα αυξημένη στη νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας, η οικογένεια έχει, ευτυχώς, παίξει έναν ρόλο «κοινωνικού αμορτισέρ» για τους νέους στην Ιταλία θα τα τελευταία αυτά χρόνια. Στα τέλη της άνοιξης του 2009, περίοδο με το μεγαλύτερο αντίκτυπο της κρίσης στην αγορά εργασίας, περίπου 480.000 οικογένειες στη χώρα κάλυπταν τις ανάγκες τουλάχιστον του ενός από τα παιδιά τους που ζούσαν μαζί τους και τα οποία είχαν χάσει τη δουλειά τους, τους προηγούμενους 12 μήνες.