ΚΟΣΜΟΣ

Κόφι Ανάν: Η Συρία θα εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός

Κόφι Ανάν: Η Συρία θα εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός

Εγγυήσεις από την κυβέρνηση της Συρίας ότι θα σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός δήλωσε ότι έλαβε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, ο οποίος επισκέπτεται την Τεχεράνη.

Ο Κόφι Ανάν προσέθεσε ότι περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της σύγκρουσης στη Συρία θα είναι καταστροφική, με αδιανόητες συνέπειες.

«Έλαβα εγγυήσεις από τη συριακή κυβέρνηση ότι θα σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός», είπε ο Ανάν σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, λέγοντας ότι ελπίζει πως η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται από αύριο Πέμπτη.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε από την πλευρά του ότι «πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στη συριακή κυβέρνηση να κάνει τις αλλαγές» για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο πρόεδρος Άσαντ.

Ο Ανάν βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη για συνομιλίες για τη συριακή σύγκρουση με Ιρανούς αξιωματούχους

Το Ιράν υποστηρίζει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τότε που ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η εξέγερση στα μέσα Μαρτίου του 2011, αλλά απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι προμήθευσε όπλα στο συριακό καθεστώς για να πατάξει το κίνημα της αντιπολίτευσης.