ΚΟΣΜΟΣ

«Η κυβερνητική προβοκάτσια έπεσε στο κενό», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ
Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με πάθος τον βουλευτή Χανιών και επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βάρος της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να στήσει ένα «καθεστώς επικίνδυνο για τη Δημοκρατία»

Για μία μεγάλη ήττα της κυβέρνησης, η οποία επιχείρησε με τρόπο «προβοκατόρικο» να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στον Παύλο Πολάκη, έτσι ώστε να περάσουν σε δεύτερη μοίρα από τα όσα έγιναν και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, κάνουν λόγο τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον προεδρεύοντα της διαδικασίας, Χαράλαμπο Αθανασίου, να αφαιρεί τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη, όταν ο τελευταίος θέλησε να αναφερθεί στην υπόθεση Novartis και στην αρχειοθέτηση της έρευνας εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτία πολέμου.

Η Κουμουνδούρου στήριξε με πάθος τον βουλευτή Χανιών και επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βάρος της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να στήσει ένα «καθεστώς επικίνδυνο για τη Δημοκρατία». Μάλιστα, κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκαναν λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», κατηγορώντας τον κ.Αθανασίου ότι βρίσκεται σε «σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Παύλος Πολάκης είπε εν τέλει σήμερα, τα όσα ξεκίνησε να λέει εχθές, με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη στάση που κράτησε χθες ο αντιπρόεδρος, Χ.Αθανασίου, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβερνητική πλευρά προσπάθησε να δημιουργήσει μία κακοστημένη ένταση, έτσι ώστε να φώτα να στραφούν στον «συνήθη ύποπτο» Π.Πολάκη.

«Η σημερινή εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή εκθέτει τον κ. Αθανασίου. Το άδειασμά του από τον κ. Τασούλα, πέρα από όποιον βερμπαλισμό, δείχνει το προφανές. Ότι χθες λειτούργησε αντιθεσμικά και αντισυνταγματικά.

Μαζί με τον κ. Αθανασίου όμως εκτέθηκαν και όσοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν το πρόβλημα: την αυταρχική και αντισυνταγματική στέρηση του λόγου από έναν Βουλευτή. Ο αυταρχισμός δεν πέρασε!», σημείωσε στα κοινωνικά δίκτυα, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Αθανασίου επικαλέστηκε χθες ότι ο κ. Πολάκης ήταν εκτός θέματος σύμφωνα με το άρθρο 66 του Κανονισμού, επειδή μίλησε για τη Νοβάρτις κι όχι γιατί ήταν απρεπής! Επίσης δεν έδωσε σε άλλον βουλευτή το λόγο έπειτα από το επεισόδιο κι ως εκ τούτου ο κ. Πολάκης δεν εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή κι όμως ο κ. Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής να επιβάλει μομφή. Και χθες και σήμερα ο Πρόεδρος δεν επέβαλε μομφή άρα επιβεβαιώνεται πως ο λόγος της διακοπής Πολάκη ήταν ενάντια στον κανονισμό», τόνισε στη σημερινή του τοποθέτηση ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε πως «υπάρχει συνολικό ζήτημα δημοκρατίας. Προχθές ο κ. Μητσοτάκης μόνο τα γουνάκια του δικαστή δεν φόρεσε όχι για να αμφισβητήσει το τεκμήριο αθωότητας δημοσιογράφων αλλά τους φόρτωσε και ποινή. Παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας, αλλά στην πραγματικότητα αμφισβητεί και ακρωτηριάζει την ίδια τη λειτουργία του κράτους».

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση όσο θα πιέζεται, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές αντικοινοβουλευτικές και αντιδημοκρατικές, προσπαθώντας να «κλείσει» τα στόματα όσων προσπαθούν να την ελέγξουν, χρησιμοποιώντας μεθόδους που παραπέμπουν σε καθεστώτα που ουδεμία σχέση μπορούν να έχουν με την Ευρώπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέος κύκλος έντασης στη Βουλή με Γεωργιάδη, Πολάκη: «Κάνατε πραξικόπημα» - «Τα λέμε στα δικαστήρια»