ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έμεινε 20 χρόνια στη φυλακή για δολοφονία που διέπραξε ο δίδυμος αδερφός του

ΗΠΑ: Έμεινε 20 χρόνια στη φυλακή για δολοφονία που διέπραξε ο δίδυμος αδερφός του
Απίστευτη υπόθεση στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μια ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, έγινε viral.

Ο Κέβιν Ντούγκαρ, 44 ετών, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Σικάγο, εννέα χρόνια αφότου ο δίδυμος αδερφός του, Καρλ, σε μια επιστολή που του έστειλε, ομολόγησε τη δολοφονία του 2003.

«Πρέπει να ελαφρύνω την ψυχή μου πριν με σκοτώσει», έγραψε ο Smith το 2013. «Θέλω απλώς να το εξομολογήσω και προσεύχομαι να με συγχωρέσεις».

Ο Καρλ υπέγραψε μάλιστα μια επίσημη δήλωση και επικοινώνησε με τους δικηγόρους του, αλλά ο δικαστής αρνήθηκε να επαναλάβει τη δίκη το 2018 επειδή ο δράστη παραδέχτηκε τη δολοφονία ενώ εξέτιε ποινή 99 ετών για διάρρηξη ενός σπιτιού το 2008 όταν ένα εξάχρονο παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο Καρλ δήλωσε ότι ο αδερφός του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε άδικα, έφυγε από το πάρτι όπου δεν ήταν και οι δύο παρόντες όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός. Παραδέχτηκε επίσης ότι αργότερα επέστρεψε στο σπίτι, άλλαξε ρούχα και μετά συνέχισε να επισκέπτεται κλαμπ με τον αδερφό του.

O δράστης της δολοφονίας, Καρλ

Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είπε τίποτα στη δίκη γιατί δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα καταδικαζόταν. Αφού κατέληξε στη φυλακή, είπε ότι βρήκε τον Θεό εκεί και ένιωσε την ανάγκη να διορθώσει τα πράγματα.

Ωστόσο, ο δικαστής εκτίμησε την ομολογία του Σμιθ ως «εντελώς αναξιόπιστη» επειδή τα αδέρφια συχνά προσποιούνταν ότι ήταν ο άλλος και ότι υπήρχε «μοτίβο ψευδούς παράστασης και απάτης».

Μέχρι την όγδοη δημοτικού, τα δίδυμα ντύνονταν το ίδιο, μοιράζονταν κάλτσες, παπούτσια ακόμα και σάντουιτς, είπε η μητέρα τους το 2016 και συχνά τα θεωρούνταν «ένα άτομο».

Ο Καρλ είχε ακόμη και πρόβλημα να αναγνωρίσει τον εαυτό του στις φωτογραφίες που του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του 2016.

Η μητέρα τους, Τζούντι Ντούγκαρ, ήταν στην κατάθεση του Καρλ και φέρεται να αναστατώθηκε όταν η εισαγγελία δεν πίστεψε τον γιο της. «Δεν θα έλεγε ψέματα για αυτό», είπε.

Η ετυμηγορία ακυρώθηκε αργότερα από το Εφετείο αφού το Κέντρο Λανθασμένων Κρίσεων άσκησε έφεση κατά της υπόθεσης και ο νέος δικαστής εκτίμησε ότι η κριτική επιτροπή θα αλλάξει σίγουρα την ετυμηγορία όταν ακούσει νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, ο Κέβιν θα παραμείνει σε μεταβατικό κτίριο κατοικιών για τις πρώτες 90 ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.