ΚΟΣΜΟΣ

Πίτερ Τίελ: Γιατί παραιτείται απο το ΔΣ της Μeta ο συνιδρυτής του PayPal και σύμμαχος του Τραμπ

O Πίτερ Τίελ
O Πίτερ Τίελ
ΑΡ

Ο Πίτερ Τίελ, συνιδρυτής του PayPal και σύμμαχος του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της Meta για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική

Ο Πίτερ Τίελ, ο συνιδρυτής των PayPal και Palantir Technologies, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, μετά από 17 χρόνια. Σημαντικός χορηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, θεωρήθηκε από τους επικριτές του, ως ο βασικός «λόγος» για τον οποίο το Facebook δεν λογόκρινε τον Τραμπ.

Το μακροβιότερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook και σημαντικός δωρητής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην υποστήριξη των συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόσφατα δώρισε από 10 εκατομμύρια δολάρια στις εκστρατείες δύο Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία, του Μπλέικ Μάστερς, ο οποίος είναι υποψήφιος για μια θέση στην Αριζόνα, και του JD Vance, ο οποίος είναι υποψήφιος στο Οχάιο. Ο Mάστερς είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οικογενειακού γραφείου του Tίελ και ο Βανς εργαζόταν σε ένα από τα venture funds του Tίελ.

Ο Tίελ ήταν εδώ και καιρό μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο 10μελές διοικητικό συμβούλιο του Facebook, ιδιαίτερα ως μια από τις λίγες σημαντικές προσωπικότητες της τεχνολογίας που υποστήριζαν ανοιχτά τον Τραμπ. Δώρισε εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ και υπηρέτησε στην ομάδα του πρώην προέδρου,φέρεται να ήταν ο λόγος που το Facebook δεν απέρριπτε αναρτήσεις του Τραμπ που παραβίαζαν τα κοινοτικά πρότυπα.

Ο Tίελ υπήρξε στενός συνεργάτης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Τον συνόδευσε σε ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Τραμπ το 2019 και έχει υποστηρίξει με επιτυχία ότι αντέχει την πίεση να αφαιρέσει τον πολιτικό λόγο και τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα.

Πρόσφατα, όμως, επέκρινε δημόσια τις αποφάσεις ελέγχου περιεχομένου του Facebook. Ο Τίελ εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook το 2005, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της εταιρείας και επτά χρόνια πριν κάνει το ντεμπούτο της στη Wall Street. Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την επόμενη συνέλευση των μετόχων του Meta αργότερα φέτος, όπου δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή.

«Ο Πίτερ υπήρξε πολύτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας και είμαι βαθιά ευγνώμων για όλα όσα έχει κάνει για την εταιρεία μας», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, σε δήλωση. «Είναι πραγματικά ένας πρωτότυπος στοχαστής στον οποίο μπορείς να παρουσιάσεις τα πιο δύσκολα προβλήματά σου και να πάρεις μοναδικές προτάσεις».

Σε μια δήλωση τη Δευτέρα, ο Tίελ αποκάλεσε τον «κο Facebook» «έναν από τους μεγάλους επιχειρηματίες της εποχής μας» και επαίνεσε την «ευφυΐα, την ενέργεια και την ευσυνειδησία του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπόσχεται χάρη στους ταραχοποιούς του Καπιτωλίου αν θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές