ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματική έκκληση από τον Ερυθρό Σταυρό - «Προστατεύστε τους αμάχους»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματική έκκληση από τον Ερυθρό Σταυρό - «Προστατεύστε τους αμάχους»
Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για προστασία των αμάχων στην Ουκρανία
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανακοίνωση σε δραματικό τόνο εξέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των αμάχων από τους βομβαρδισμούς.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στην σύγκρουση στην Ουκρανία να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να προστατεύσουν τους πολίτες και τις βασικές υπηρεσίες, όπως αυτές της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος της ICRC Πίτερ Μάουρερ αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ότι οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού ανταποκρίνονται σε επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες που υπάρχουν και "θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν την δουλειά τους που σώζει ζωές".

Η ICRC, η οποία έχει περίπου 600 μέλη του προσωπικού της στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων περίπου 400 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, βοηθάει στην παροχή πόσιμου νερού στην περιοχή του Ντονέτσκ μετά τις ζημιές που υπέστησαν δύο σταθμοί υδροδότησης από βομβαρδισμούς το σαββατοκύριακο, προκαλώντας προβλήματα στην παροχή νερού σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς

Μπάιντεν: Η Ρωσία υπεύθυνη για τις απώλειες ζωής που θα προκληθούν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, απόβαση Ρώσων σε Μαριούπολη και Οδησσό