ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια της Ρωσίας το νησί Ζμίνι κοντά στην Οδησσό

Στρατιωτικά οχήματα
AP Photo

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κρατική συνοριοφυλακή της Ουκρανίας δήλωσε ότι νησί νότια των ακτών της χώρας πέφτει στα χέρια των Ρώσων.

Το μικρό ουκρανικό νησί Ζμινι στη Μαύρη Θάλασσα καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook αργά την Πέμπτη.

Η συνοριοφυλακή είπε ότι καταστράφηκαν υποδομές στο νησί μετά από αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμό μέσω του πυροβολικού.

Οι επικοινωνίες με τους συνοριοφύλακες και τις ένοπλες δυνάμεις στο νησί διακόπηκαν, σύμφωνα με τη δήλωσή τους.

Το νησί Ζμίνι, ή «νησί των φιδιών», είναι ένα από τα νοτιότερα σημεία της χώρας. Το νησί, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια της ουκρανικής ακτογραμμής, διαδραματίζει καίριο ρόλο στον καθορισμό των ορίων των χωρικών υδάτων της Ουκρανίας Ο μικρός πληθυσμός του νησιού αποτελείται κυρίως από συνοριοφύλακες.

Η εθνική συνοριοφυλακή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το νησί «καταλήφθηκε από τον εχθρό» σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες που έλαβε. Πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ζήτησαν να παραδοθούν όσοι υπερασπίζονταν το νησί. «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εθνική συνοριοφυλακή, μαζί με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον του εχθρού», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις