ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος Κιέβου: Είμαστε περικυκλωμένοι - Υποστηρίξτε μας

Δήμαρχος Κιέβου: Είμαστε περικυκλωμένοι - Υποστηρίξτε μας
Ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου.
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο δήμαρχος Κιέβου σε δηλώσεις του, έδωσε το στίγμα της αντίστασης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ενώ βρίσκεται υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό - «Υποστηρίξτε την Ουκρανία», ανέφερε

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, περιέγραψε την ουκρανική πρωτεύουσα ως «περικυκλωμένη» και είπε ότι η εκκένωση πολιτών είναι αδύνατη «επειδή έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι».

«Βρισκόμαστε στα μπροστά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή», ανέφερε ο Κλίτσκο στο Associated Press την Κυριακή, καθώς συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία, όπως είπε, επέτρεπε στις αρχές να κυνηγούν «δολιοφθορείς» στους δρόμους.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, αυτή τη στιγμή έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα τρόφιμα και τα φάρμακα», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Και πρόσθεσε: «το μήνυμα για όλους είναι: Υποστηρίξτε την Ουκρανία. Μαζί είμαστε δυνατοί. Κάθε Ουκρανός είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητος, περήφανος που είναι Ουκρανός και είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δική μας χώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πανικός στη Ρωσία - Τρέχουν στα ATM οι πολίτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν ξανά οι σειρήνες στη Μαριούπολη - Φόβοι για αεροπορικούς βομβαρδισμούς