ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστήριο με τη ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων - Γιατί ακινητοποιήθηκε

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστήριο με τη ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων - Γιατί ακινητοποιήθηκε
twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων πλησιάζει στο Κίεβο με τον φόβο ότι τώρα θα ξεκινήσει η επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έχει τεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, οι οποίες το απόγευμα της Τρίτης εξαπέλυσαν νέες πυραυλικές επιθέσεις σε πύργο τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άμαχοι, ενώ έχουν προειδοποιήσει για επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, η μεγάλη φάλαγγα ρωσικών στρατευμάτων με υλικοτεχνική υποστήριξη και βαριά τεθωρακισμένων πλησιάζει πιο κοντά στο Κίεβο.

Ωστόσο «μυστήριο» καλύπτει τις τελευταίες ώρες που η φάλαγγα έχει σταματήσει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών, ο ρωσικός στρατός έχει «φρενάρει» την επέλασή του και βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και χθες έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά το σχέδιο της επίθεσης εξελίσσεται όπως είχε σχεδιαστεί εξ αρχής. Ο στρατός που συγκεντρώνεται έξω από το Κίεβο θα ενεργοποιηθεί βάσει σχεδίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί ή προχωρήσει οι επιχειρήσεις σε άλλα σημεία και ειδικότερα στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι όροι που έθεσε ο Πούτιν για να σταματήσει την εισβολή