ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Αλλάζουμε εποχή - Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θεωρούνται δεδομένα

Μακρόν: Αλλάζουμε εποχή - Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θεωρούνται δεδομένα
Ο Πρόεδρος Μακρόν.
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο Ζελένσκι και όσο είναι δυνατό με τον πρόεδρο Πούτιν, ανέφερε στο διάγγελμά του ο  Εμανουέλ Μακρόν

Για τις προσπάθειες που κάνει η Γαλλία για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία μίλησε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μακρόν ενώ τόνισε ότι η ΕΕ δεν πολεμάει απέναντι στον Ρώσικο λαό.

Έκανε επίσης λόγο για επερχόμενο κύμα ακρίβειας αφού λόγω του πολέμου θα αυξηθούν οι τιμές στις πρώτες ύλες.

Τόνισε ακόμα ότι «αλλάζουμε εποχή. Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θεωρούνται δεδομένα».

«Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο. Οι επόμενες μέρες θα είναι πιο δύσκολες και χαιρετώ το θάρρος της Ουκρανίας. Μόνος του ο Πούτιν έχει διαλέξει αυτόν τον πόλεμο και είναι ψέμα να λες ότι αυτός ο πόλεμος είναι αγώνας ενάντια του ναζισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ακόμα ότι η οικονομία της Γαλλίας θα πληγεί από τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο -όπως είπε- η κυβέρνησή του θα προστατεύσει τα νοικοκυριά.

Ο Μακρόν επεσήμανε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη η αμυντική στρατηγική της Ευρώπης να περάσει σε μια νέα φάση.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία εντείνει τις επενδύσεις της στον αμυντικό τομέα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος των Ουκρανών που αντιμετώπισαν έναν πόλεμο που ήταν έργο αποκλειστικά του Ρώσου προέδρου.

«Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι όλο και πιο δύσκολες», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία - Κατάληψη πυρηνικού σταθμού και μάχες παντού