ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στο αεροδρόμιο του Μικολάγιεφ - Εντείνεται η πολιορκία στην Οδησσό

Οδησσός
Πολιορκείται η Οδησσός
AP Photo/Emilio Morenatti

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες σε όλη τη χώρα με τους Ρώσους να πολιορκούν πόλεις και στρατηγικά σημεία. Αυξάνονται οι προσφυγικές ροές.

Ρωσικά άρματα μάχης πυροβολούν ο κεντρικό αεροδρόμιο στη νότια περιοχή Μικολάγιεφ της Ουκρανίας, του οποίου οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν νωρίτερα ανακτήσει τον έλεγχο από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ σε διαδικτυακή ανάρτησή του.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Open, έχει ενταθεί η πολιορκία της Οδησσού από ρωσικές δυνάμεις. Μάλιστα, μεταδόθηκε ότι το ελληνικό προξενείο στην Οδησσό έχει εκκενωθεί, με τον πρόξενο να έχει μεταβεί ήδη με ασφάλεια στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Οι μάχες μαίνονται σε όλη την Ουκρανία, με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP, να δημοσιεύει σχετικό χάρτη.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς γειτονικές της χώρες. Οι περισσότεροι έχουν περάσει τα σύνορα με την Πολωνία, όπου σύμφωνα με το AFP κατέφυγαν πάνω από 1 εκατ. Ουκρανοί. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι περίπου 53.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα προς τη Ρωσία, αναζητώντας εκεί καταφύγιο για να αποφύγουν τη φρίκη του πολέμου.