ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το κορίτσι από το καταφύγιο που έγινε viral στο Tik Tok

H νεαρή Ουκρανή που έγινε viral
H νεαρή Ουκρανή που έγινε viral

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μία νεαρή κοπέλα μοιράζεται την καθημερινότητά της μέσα στο καταφύγιο της πόλης Τσερνίχιβ και συγκινεί τον πλανήτη

'Ενα κορίτσι από την Ουκρανία έχει γίνει viral στο TikTok, δημοσιεύοντας βίντεο από τη ζωή της στο «καταφύγιο βομβών» του Τσερνίχιβ, εν μέσω του πολέμου της χώρας της με τη Ρωσία. Η νεαρή που κάνει αναρτήσεις με την ονομασία @Valerisssh, έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 300.000 ακολούθους από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες.

Η ηλικία της δεν έχει αναφερθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ζει σε ένα υπόγειο καταφύγιο με τους γονείς της, καθώς η σύγκρουση δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Ένα βίντεο, με τίτλο «Μία τυπική ημέρα σε ένα καταφύγιο για βόμβες», έχει προβληθεί 22 εκατομμύρια φορές και δείχνει την @Valerisssh να γονατίζει για να καλυφθεί με την οικογένειά της.

Στο βίντεο, η Ουκρανή εμφανίζεται να συμμετέχει επίσης σε...φαινομενικά καθημερινές δραστηριότητες μέσα στο καταφύγιο, όπως να παίζει με τον σκύλο της και να στεγνώνει τα μαλλιά της. Η TikTokker φαίνεται επίσης να μαγειρεύει με τη μαμά της μέσα στο υπόγειο. Κάποια στιγμή βγαίνει έξω, επιστρέφοντας με τα πόδια στο πραγματικό σπίτι της οικογένειάς της για να μαζέψει περισσότερα υπάρχοντα και να τα φέρει στο καταφύγιο.

Στο δρόμο της, η @Valerisssh δείχνει στους θεατές τι «έκανε ο Πούτιν στην πόλη», με τα κατεστραμμένα κτήρια και τα συντρίμμια στους δρόμους. Το βίντεο έχει ως ηχητική υπόκρουση το αισιόδοξο τραγούδι «Che Cha Luna» του τραγουδιστή της τζαζ Λούις Πρίμα, παρέχοντας μια νότα αισιόδοξη στην κατά τα άλλα ζοφερή κατάσταση.

Σε ένα ξεχωριστό κλιπ, με θέμα το ραπ τραγούδι των Future και Gunna "pushin P", η @Valerissh δείχνει το γυμναστήριο του καταφυγίου και αστειεύεται ότι στην πραγματικότητα είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Άλλα βίντεο δείχνουν τη νεαρή να ποζάρει έξω από βομβαρδισμένα κτήρια και να χορεύει σε...μοντέρνες πίστες TikTok ανάμεσα σε σωρούς ερειπίων.

Ενώ ορισμένοι βρήκαν τα υπερβολικά στιλιζαρισμένα βίντεο της @Valerisssh ανατριχιαστικά λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο της εποχής του πολέμου, άλλοι την επαίνεσαν επειδή δίνει πληροφορίες για τη σύγκρουση σε πραγματικό χρόνο.

«Το διαδίκτυο άλλαξε τον πόλεμο όπως τον ξέρουμε», δημοσίευσε κάποιος ενώ ένας άλλος παρατήρησε: «Φανταστείτε ότι οι μαθητές θα το παρακολουθούν σε ένα μάθημα ιστορίας μια μέρα». Η TikTokker έχει συγκεντρώσει ακόμη και μια λεγεώνα θαυμαστών στις ΗΠΑ, με έναν να γράφει: «Εντυπωσιάζετε τον κόσμο με την ανθεκτικότητά σας. Αγάπη από την Αμερική.»