Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πολιάνσκι επανέφερε την απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: O κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ την Τετάρτη, λέγοντας ότι έχουν να κάνουν με μια πυρηνική δύναμη και δεν πρέπει να απειλούν τη Μόσχα.
Ντμίτρι Πολιάνσκι
Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι
AP Photo
1'

«Εάν η Ρωσία προκληθεί από το ΝΑΤΟ, εάν η Ρωσία δεχθεί επίθεση από το ΝΑΤΟ, δεν ξέρω… είμαστε πυρηνική δύναμη, γιατί όχι;», είπε ο Ρώσος αναπληρωτής πρέσβης στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι σε συνέντευξή του στο Sky News.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό ήταν «νόμιμο» να πει κανείς, ο Πολιάνσκι απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι το σωστό να λέμε, αλλά δεν είναι σωστό να απειλείς τη Ρωσία και να προσπαθείς να παρέμβεις. Έτσι όταν έχεις να κάνεις με μια πυρηνική δύναμη, φυσικά πρέπει να υπολογίσεις όλα τα πιθανά αποτελέσματα της συμπεριφοράς σου».

Ο Ρώσος διπλωμάτης αρνήθηκε ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Φυσικά δεν εναπόκειται σε εμένα να αξιολογήσω — δεν είμαι εκεί, δεν είσαι εκεί, κοιτάς τα βίντεο, βλέπεις πολλά βίντεο που θεωρούνται ψευδείς ειδήσεις», είπε στο Sky News.

Όταν έδειξαν φωτογραφίες από κατεστραμμένες πολυκατοικίες που καίγονται στη Μαριούπολη, ο Πολιάνσκι ρώτησε «πώς ξέρετε ότι είναι ρωσικοί πύραυλοι;»

«Μπορεί εύκολα οι πύραυλοι να προέρχονται από την Ουκρανία, από το κέντρο της πόλης», είπε ο Πολιάνσκι, προσθέτοντας, χωρίς να παρέχει στοιχεία πως «(οι Ουκρανοί) έχουν τους δικούς τους εκτοξευτές πυραύλων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή