ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικά βίντεο από το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη

To βομβαρδισμένο κτήριο στη Μαριούπολη
To βομβαρδισμένο κτήριο στη Μαριούπολη
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο απο τη στιγμή που οι έντρομοι πολίτες εγκαταλείπουν το φλεγόμενο θέατρο της Μαριούπολης.Από την επίθεση στο κτήριο που βομβαρδιστηκε στις 16 Μαρτίου σκοτώθηκαν σύμφωνα με τις αρχές της πόλης 300 άνθρωποι.

Ένα βίντεο που έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δείχνει τις σκηνές που ακολούθησαν μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη από τη Ρωσία στις 16 Μαρτίου.

Τραυματισμένοι και καλυμμένοι με σκόνη άμαχοι φαίνεται να εγκαταλείπουν το σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένο κτήριο μετά το χτύπημα. Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη απώλεια αμάχων κατά τη διάρκεια της εισβολής των Ρώσων που διαρκεί ένα μήνα.

Στις σοκαριστικές εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγονται από τα διεθνή ΜΜΕ, διακρίνονται άνθρωποι να ψάχνουν οδό διαφυγής από το θέατρο που χτυπήθηκε πριν από εννέα ημέρες.

Τα βίντεο δείχνουν, επίσης, συντρίμμια στο πάτωμα και τρύπες στους τοίχους καθώς οι άνθρωποι κατεβαίνουν από μια σκάλα για να εγκαταλείψουν το κτίριο. «Ο πύραυλος χτύπησε ακριβώς το κέντρο του θεάτρου» ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή.


Σε ένα δεύτερο βίντεο, το οποίο δείχνει τεράστιες εσωτερικές δομικές ζημιές στο κτήριο, ένας άνδρας φαίνεται να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και άλλοι που βρίσκονταν μαζί του στο ισόγειο του κτηρίου δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση. Εκφράζει, όμως φόβους, ότι πολλοί άλλοι που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως καταφύγιο παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης δήλωσε ότι με βάση αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες πιστεύει πλέον ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στο θέατρο. Το CNN δεν έχει επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή αυτόν τον αριθμό. Αεροφωτογραφίες πριν από την επίθεση έδειχναν τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στο έδαφος, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του κτηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο - Ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενές καυσίμων