ΚΟΣΜΟΣ

Απατεώνας στρατιωτικός πουλούσε έρωτα μέσω Facebook και αποσπούσε χρήματα

Απατεώνας στρατιωτικός πουλούσε έρωτα μέσω Facebook και αποσπούσε χρήματα
Είχε συγκεκριμένο σχέδιο που έπειθε τις γυναίκες να του δώσουν χρήματα.
Pixabay

Πουλούσε έρωτα μέσω Facebook, πλάνευε γυναίκες και όταν τους άρπαζε τα χρήματα εξαφανιζόταν.

Απατεώνας του Facebook, συστηνόταν ως στρατιωτικός των ΗΠΑ ή υπάλληλος του ΟΗΕ, με σκοπό να προσεγγίσει γυναίκες οι οποίες αναζητούσαν έναν στοργικό σύντροφο και να τους αρπάξει χρήματα. Ο δήθεν στρατιωτικός ξεκινούσε την επικοινωνία μέσω των social media ή τηλεφωνικά.

Τις ατελείωτες ώρες που συνομιλούσε με τις ανυποψίαστες γυναίκες απευθυνόταν σε αυτές με γλυκά και τρυφερά λόγια, όμως στην πραγματικότητα δεν επιδίωκε τίποτα άλλο από το να τις ξαφρίσει.

Προκειμένου να τις πείσει να του στείλουν χρήματα τους έλεγε ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε λεφτά ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρηματικά ποσά για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Μεταξύ άλλων έλεγε ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχόταν να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας τους να αιτηθούν ως σύζυγοί του άδεια από τον ΟΗΕ καταβάλλοντας προηγουμένως κάποια χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ηρακλείου Σερρών εξιχνίασαν οκτώ περιπτώσεις «romance scamming» που τελέστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Αρχαίας Πέλλας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, με συνολική λεία 170.000 ευρώ. Παράλληλα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία πέντε συνεργών του απατεώνα του Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας «πούλησε» έρωτα σε 52χρονη και της έκλεψε 40.000 ευρώ

Love scamming: Η νέα μεγάλη απάτη με θύμα γυναίκες – Τι πρέπει να προσέχετε