ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ζελένσκι θα δώσει το 'παρών' στα Όσκαρ 2022» - Όργιο φημών για παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Θα τον δούμε την Κυριακή στα βραβεία Όσκαρ 2022;
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
AP - Vadim Ghirda

Διεθνή ΜΜΕ  αναφέρουν ότι στη βραδιά των Όσκαρ πιθανόν να εμφανιστεί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα φέρει κοινωνικά και πολιτικά σχόλια. Ακόμη περισσότερα σχόλια όμως θα φέρει η παρουσία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην τελετή των Όσκαρ καθώς διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι το βράδυ της Κυριακής ο Ουκρανός Πρόεδρος, θα παρευρεθεί είτε ζωντανά είτε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην τελετή των Όσκαρ.

Οι υπεύθυνοι για την Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, όπως αναφέρει η New York Post, αφήνουν ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Αυτό που τους προβληματίζει φαίνεται να είναι το κατά πόσο θα πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά η βραδιά, κάτι που θεωρείται δεδομένο ειδικά αν τελικά μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο κοινό του Dolby Theater.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν αυτό θα μπορούσε να γίνει ως μια ομιλία σε live σύνδεση ή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ, από την πλευρά της, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στη New York Post για τα όσα ακούγονται και γράφονται, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελετή απονομής.

Το ABC, που θα μεταδώσει την τελετή απονομής, έχει ταχθεί υπέρ της εμφάνισης του Βολοντιμίρ Ζελένσκι σύμφωνα με πληροφορίες. Πιστεύεται επίσης ότι η ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός Mila Kunis, η οποία συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια με τον σύζυγό της Ashton Kutcher, για τους πρόσφυγες, θα κάνει μια δήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι την στήριξη της έχει ήδη δηλώσει και μια από τις οικοδέσποινες της βραδιάς, η Έιμι Σούμερ. «Νομίζω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Δεν φοβάμαι καθόλου να αγγίξω το θέμα του πολέμου, αλλά δεν είμαι παραγωγός της τελετής και δεν αποφασίζω», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης

Η Έιμι Σουίμερ θέλει τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στα Όσκαρ - Η απάντηση της παραγωγής

Αυτή ήταν μεγαλύτερη ευχαριστήρια ομιλία στην ιστορία των Όσκαρ!