ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η μητέρα που σκότωσε την 4χρονη κόρη της με κεταμίνη για να κάνει έρωτα

Μεγάλη Βρετανία: Μητέρα σκότωσε την 4χρονη κόρη της αφού της χορήγησε κεταμίνη
Η 4χρονη από τη Μεγάλη Βρετανία πέθανε από ανακοπή η οποία οφείλεται στην τοξική ουσία κεταμίνη αλλά και σε άλλες ναρκωτικές ουσίες που της χορήγησε η μητέρα της.
Twitter - The Mirror

Η υπόθεση θυμίζει την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, καθώς στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας βρέθηκε η ίδια ουσία (κεταμίνη) που βρέθηκε και στην 4χρονη Πόπι.

Συγκλονίζει μια παλαιότερη υπόθεση δολοφονίας στην Μεγάλη Βρετανία, με πρωταγωνίστρια μια μητέρα και θύμα την 4χρονη κόρη της. Η υπόθεση συναντά κοινά σημεία με την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει όλο το Πανελλήνιο καθώς η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της χορηγόντας της κεταμίνη. Τόσο η 4χρονη Πόπι όσο και η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγαν από την ζωή έπειτα από την χορήγηση της τοξικής ουσίας κεταμίνης.

Η 38χρονη Μικαέλα Πάικ με την βοήθεια του φίλου της χορηγούσε κεταμίνη και μια σειρά από άλλες ναρκωτικές ουσίες επί σειρά έξι μηνών στο παιδί της, προκειμένου να μπορεί να συνευρίσκεται ανενόχλητη ερωτικά με τον σύντροφό της.

Η 4χρονη Πόπι άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιούνιο του 2013, όταν η μητέρας της, η οποία ήταν χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών της χορήγησε κεταμίνη σε συνδυασμό με άλλες ναρκωτικές ουσίες όπως ηρωίνη και μορφίνη. Το κορίτσι κατέρρευσε και βρήκε τραγικό θάνατο ο οποίος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 38χρονη προμηθευόταν τις παράνομες ουσίες από τον φίλο της ο οποίος ήταν έμπορος ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Daily Mail, η 4χρονη εντοπίστηκε από διασώστες, μέσα στο σπίτι του συντρόφου της μητέρας της, στο Γκρίμσμπι, πάνω στον καναπέ χωρίς καρδιακό παλμό και με το χρώμα της να είναι μπλε.

Η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού, αποκάλυψε ότι είχε μώλωπες στο άνω μέρος των χεριών, στα πόδια και στους γλουτούς της. Σε εξετάσεις που έγιναν σε τούφες από τα μαλλιά της 4χρονης βρέθηκαν οι ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί.

Το ζευγάρι συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και καταδικάστηκε σε πολυετή χρόνια φυλάκισης.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι αναισθητικό ταχείας δράσης που χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνιατρική αλλά σπάνια σε ανθρώπους. Την κεταμίνη μπορεί να την προμηθευτεί κανείς κατόπιν συνταγής. Σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, λόγω αναπνευστικής καταστολής.

Σε μικρές ποσότητες, μη αναισθητικές δόσεις, η κεταμίνη είναι ισχυρό παραισθησιογόνο και προκαλεί αποσύνδεση, κατάσταση στην οποία η προσοχή και τα συναισθήματα του ατόμου αποστασιοποιούνται από το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό η κεταμίνη χρησιμοποιείται παράνομα ως ναρκωτικό με την ονομασία Special K.

Σε αντίθεση με άλλα αναισθητικά, η κεταμίνη στις συνήθεις δόσεις δεν καταστέλλει την καρδιακή λειτουργία και την αναπνοή και για τον λόγο αυτό θεωρείται κατάλληλο αναισθητικό για επείγουσες επεμβάσεις σε βαριά τραύματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό σε παιδιά, ακόμα κι αν πάσχουν από ορισμένες μορφές καρδιοπάθειας.

Ανάλογα με τη δόση, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία και, σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο λόγω καταστολής του αναπνευστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να επιφέρει απώλεια ζωής μέσα σε 15 με 20 λεπτά. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να προκαλεί ασφυκτικό θάνατο, πάντα εφόσον χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο που σοκάρει - Παιδιά που έχουν πάρει κεταμίνη δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους