ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση στο μετρό - Τουλάχιστον 13 τραυματίες

Νέα Υόρκη: Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση στο μετρό - Τουλάχιστον 13 τραυματίες
Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης
Twitter

Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης όπου ένοπλος άνοιξε πυρ πριν διαφύγει, ενώ μάρτυρες αναφέρουν πως υπήρχε ακόμη ένας άνδρας μαζί του - Τουλάχιστον 13 οι τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Συναγερμός σήμανε στο μετρό της Νέας Υόρκης, όταν ένοπλος άνδρας πέταξε συσκευές καπνού και άνοιξε πυρ αδιακρίτως πριν εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του 13 τραυματίες.

Σύμφωνα με το ABC, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στους σταθμούς 36th street στο Sunset Park και 25th street στο Greenwood Heights.

Αυτόπτες μάρτυρες ανάφεραν ότι άγνωστος άνδρας με στολή εργαζομένου και με ασφυξιογόνα μάσκα, άρχισε να πυροβολεί το πλήθος και να πετάει μηχανισμούς καπνού. Όπως αναφέρει το CNN, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μετρό και συνολικά 13, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται από τις Αρχές ενώ κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δυο ενόπλους.

Οι αξιωματούχοι διέλευσης ανέφεραν ότι τα τρένα στις γραμμές D, N και R θα καθυστερήσουν λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών συνεχίζονται ενώ καλεί τους πολίτες να αποφύγουν της 36th Street και την 4th Avenue.

«Λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις 36th Stret και 4th Avenue. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα έκτακτης ανάγκης», αναφέρει το «τιτίβισμα» της Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, με νέα ανάρτησή της στο twitter η αστυνομία της Νέας Υόρκης τόνισε πως εντοπίστηκαν «συσκευές που δεν είχαν ενεργοποιηθεί», χωρίς να διευκρινίζει αν ήταν εκρηκτικά ή συσκευές καπνού.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης - Την έσπρωξε στον θάνατο και τη διαμέλισε το τρένο