ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Η Δύση έχει εξαπολύσει έναν τελείως υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Λαβρόφ: Η Δύση έχει εξαπολύσει έναν τελείως υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας
Επίθεση στη Δύση από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας
AP PHOTO

Επίθεση στη Δύση από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Η Δύση έχει κηρύξει έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας από τη στιγμή η Μόσχα ξεκίνησε να εκφράζει τις θέσεις της και να βασίζεται στις εθνικές της αξίες δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, η Δύση μας κήρυξε έναν ουσιαστικά ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο. Καλύπτει ποικίλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του χώρου πληροφοριών. Η Δύση έχει οικειοποιηθεί τον τίτλο του φάρου της δημοκρατίας και παραβιάζει κατάφωρα τις διεθνείς της υποχρεώσεις να διασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση γνώμης και ίση πρόσβαση στις πληροφορίες», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την ασφάλεια των πληροφοριών υπό το πρίσμα των απειλών στον κυβερνοχώρο.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ξεφεύγει από τη γενική τάση και αναπτύσσοντας ενεργά την ψηφιακή ατζέντα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των πληροφοριών εντός του πεδίου μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις απειλές στον κυβερνοχώρο που έχουν αυξηθεί σημαντικά», είπε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε ψηφιακό συνέδριο.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει: Αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, θα λάβουμε μέτρα