ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες και βίντεο από το Moskva πριν βυθιστεί, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο

Φωτογραφίες και βίντεο από το Moskva πριν βυθιστεί, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο
Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το Moskva λίγο πριν βυθιστεί.
Twitter.com/johnkonrad

Από το πρωί της Μ. Δευτέρας (18/4) διακινούνται στο διαδίκτυο φωτογραφίες που φέρονται να αποτυπώνουν τη ρωσική ναυαρχίδα λίγο πριν βυθιστεί. Διεθνή μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τα «καρέ» είναι αυθεντικά.

Τα ξημερώματα τα social media γέμισαν με φωτογραφίες που φέρονται να έχουν αποτυπώσει το ρωσικό καταδρομικό Moskva λίγο πριν από τη βύθισή του κατά τη διαδικασία ρυμούλκησης στη Σεβαστούπολη. Στα φωτογραφικά καρέ φαίνεται φωτιά να καίει στο κέντρο του πλοίου, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.

Το Moskva φαίνεται να γέρνει προς την πλευρά του λιμανιού, έχοντας ήδη αναπτύξει σωσίβιες λέμβους αλλά επάνω στο σκάφος δεν φαίνεται να υπάρχει πλήρωμα. Παράλληλα, η πίσω πόρτα του ελικοδρόμιου είναι ανοικτή, με χρήστες του διαδικτύου να συμπεραίνουν πως το ελικόπτερο είχε ήδη απογειωθεί, ενώ φαίνεται να υπάρχει και πυροσβεστικό πλοίο από το σκάφος.

Μάλιστα, κυκλοφόρησε και βίντεο το οποίο δείχνει δυο σκάφη διάσωσης να πλησιάζουν το φλεγόμενο πλοίο, ένα από κάθε πλευρά του, ενώ ακούγεται μια φωνή να μιλά στα ρωσικά για λίγα δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί πως αργά το μεσημέρι, η βρετανική Daily Mail και ο Independent επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών και των βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες