ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη των ΗΠΑ; Τα μακάβρια ευρήματα στο Λας Βέγκας

Ανθρώπινα υπολείμματα έρχονται στο φως απο τον πυθμένα της λίμνης Μιντ
Ανθρώπινα υπολείμματα έρχονται στο φως απο τον πυθμένα της λίμνης Μιντ

ΗΠΑ: Περισσότερα ανθρώπινα λείψανα εντόπισαν οι Αρχές στη λίμνη Μιντ, μία εβδομάδα αφότου βρέθηκε η σορός ενός θύματος δολοφονίας

Η αστυνομία προειδοποιεί πως είναι πιθανό να αποκαλυφθούν κι άλλα πτώματα, καθώς τα νερά της λίμνης Μιντ στο Λας Βέγκας υποχωρούν. Περισσότερα ανθρώπινα λείψανα έχουν βρεθεί στη λίμνη Μιντ, μόλις μία εβδομάδα αφότου βρέθηκε το σώμα ενός ύποπτου θύματος δολοφονίας στη ταχέως συρρικνούμενη δεξαμενή.

Τα τελευταία υπολείμματα αναφέρθηκαν στους δασοφύλακες το Σάββατο. Την 1η Μαΐου, ένα πτώμα βρέθηκε σε ένα βαρέλι κολλημένο στη λάσπη της ακτής της λίμνης. Η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού των ΗΠΑ, η λίμνη Mιντ, παρέχει πόσιμο νερό σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους από το Λας Βέγκας μέχρι το Λος Άντζελες.

Τα επίπεδα της λίμνης Mιντ μειώνονται από το 2000, καθώς η ξηρασία επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια, με τους επιστήμονες να λένε ότι η κλιματική αλλαγή χειροτερεύει την κατάσταση. Οι ερευνητές λένε ότι το πτώμα που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα από αλιείς ανήκε σε άτομο που πυροβολήθηκε θανάσιμα τη δεκαετία του 1970 ή του '80.

Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών του Λας Βέγκας, υπολοχαγός Ρέι Σπένσερ είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο χρόνος του θανάτου τους καθορίστηκε λόγω των ρούχων και των παπουτσιών του θύματος, τα οποία πωλούνταν στα καταστήματα Kmart εκείνη την εποχή.

Περαιτέρω έρευνα διεξάγεται για τη μελέτη του διαβρωμένου μετάλλου της κάννης για περισσότερα στοιχεία. «Θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση», είπε ο υπολοχαγός στο CBS News, μετά την πρώτη ανακάλυψη. «Θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα καθώς πέφτει η στάθμη του νερού να βρούμε επιπλέον ανθρώπινα λείψανα».

Τα νέα μακάβρια ευρήματα

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, η πρόβλεψή του αποδείχθηκε ακριβής. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, που περιπολεί τη λίμνη Μιντ, είπε ότι η τελευταία ανακάλυψη «ανθρώπινων υπολειμμάτων» αναφέρθηκε από μάρτυρες το απόγευμα του Σαββάτου.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν», ανέφεραν οι υπεύθυνοι του πάρκου σε δελτίο τύπου. Η ανακάλυψη του Σαββάτου έγινε από δύο αδερφές που έκαναν κωπηλασία στη λίμνη.l

Η λίμνη Μιντ στο Λας ΒέγκαςΑ.Ρ

«Στην αρχή απο μακριά νόμιζα ότι ήταν ένα μεγάλο πρόβατο και μετά αρχίσαμε να σκάβουμε λίγο και καθώς ανακαλύψαμε το σαγόνι, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η Λίντσει Μέλβιν στο CBS. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήμουν σε δυσπιστία. Δεν πίστευα ότι βρήκαμε πραγματικά ανθρώπινα λείψανα», πρόσθεσε η αδελφή της Lynette Melvin.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν υποψίες για τον δεύτερο θάνατο προς το παρόν, αλλά «θα διερευνήσει εάν πρόκειται για ανθρωποκτονία ή για ύποπτο θάνατο». Η λίμνη Mιντ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της πολιτείας Νεβάδα-Αριζόνα, δημιουργήθηκε από το φράγμα Χούβερ τη δεκαετία του 1930.

Η πρωτοφανής ξηρασία στις ΗΠΑ

Οι μακάβριες ανακαλύψεις έρχονται καθώς η λίμνη βυθίζεται και πάλι στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που γέμισε για πρώτη φορά. Τον περασμένο μήνα, τα επίπεδα του νερού στη λίμνη έπεσαν αρκετά χαμηλά ώστε να αποκαλυφθεί η βαλβίδα νερού που άρχισε να παρέχει νερό σε κατοίκους της περιοχής από το 1971.

Τον Φεβρουάριο, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ξηρασία στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ είναι η χειρότερη εδώ και τουλάχιστον μια χιλιετία. Δεν οφείλονται όλες οι ξηρασίες στην κλιματική αλλαγή, αλλά η υπερβολική ζέστη στην ατμόσφαιρα αντλεί περισσότερη υγρασία από τη γη και επιδεινώνει την ξηρασία.

Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,2 C από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική εποχή και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται εκτός εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν απότομες περικοπές στις εκπομπές.