ΚΟΣΜΟΣ

Η Yeni Safak «στέλνει» τον Πούτιν στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες

O Eρντογάν με τον Πούτιν
O Eρντογάν με τον Πούτιν

Το Ria Novosti επικαλούμενο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει οτι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Άγκυρα μέσα στις επόμενες μέρες.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μία επικείμενη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα τις επόμενες ημέρες. «Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ρώσο ομόλογό του σε επιχειρηματική συνάντηση», γράφει η εφημερίδα Yeni Şafak, σε μία είδηση που μετέδωσε το Ria Novosti.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αύριο Τετάρτη (18/5) αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ θα φτάσει στην Άγκυρα για συνομιλίες με εκπροσώπους της τουρκικής οικονομίας.

Υποστηρίζεται επίσης ότι τα μέρη θα «προετοιμάσουν το έδαφος» για μια μελλοντική σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Πούτιν. «Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, στην Τουρκία για μια επιχειρηματική συνάντηση υψηλού επιπέδου. Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τις επόμενες ημέρες», αναφέρεται.

'Ενα από τα θέματα των διαπραγματεύσεων της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Νόβακ θα είναι το ζήτημα της μεταφοράς εμπορευμάτων. Η εφημερίδα σημείωσε ότι φέτος ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών έχει μειωθεί.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Ερντογάν βρίσκεται σε συχνή επαφή με τον Πούτιν, με την Άγκυρα να διεκδικεί ρόλο «μεσολαβητή» ανάμεσα στις ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Πούτιν: Θα αντιδράσουμε στην ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών σε Φινλανδία - Σουηδία