ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Βουλευτής των Τόρις συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό

Βρετανός βουλευτής κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα
Βρετανός βουλευτής κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα
ΑP

Ένας Βρετανός βουλευτής από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα

Ο βουλευτής, που δεν κατονομάζεται, κρατείται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009 στο Λονδίνο, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη την αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψή του. Εκπρόσωπος του γραφείου των Συντηρητικών δήλωσε ότι ο βουλευτής θα απέχει από τις κοινοβουλευτικές ιδιότητες όσο διενεργείται η έρευνα. Aντιμετωπίζει επίσης καταγγελίες για κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και κακή συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα.

Eκπρόσωπος της αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του άνδρα ή αν ήταν βουλευτής, αλλά είπε: «Τον Ιανουάριο του 2020, η Met έλαβε μια αναφορά σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009.Τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν στο Λονδίνο».

Και πρόσθεσε: «Ένας άνδρας... συνελήφθη ως ύποπτος για άσεμνη επίθεση, σεξουαλική επίθεση, βιασμό, κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσια αξιώματα».

Η Met είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και διευθύνεται από αξιωματικούς της Κεντρικής Μονάδας Ειδικών Εγκλημάτων.