ΚΟΣΜΟΣ

Η βασιλική οικογένεια ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στη Λίλιμπετ για τα πρώτα της γενέθλια

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας
Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Η βασιλική οικογένεια έστειλε ευχές στη μικρή Λίλιμπετ, την κόρη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ που έγινε ενός έτους

Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ γιόρτασε τα πρώτα γενέθλιά της το Σάββατο στην πατρίδα του μπαμπά της. Αρκετά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειάς της έσπευσαν να ευχηθούν στο βρέφος «χρόνια πολλά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ευχόμαστε στη Λίλιμπετ Χρόνια Πολλά!» έγραψε η προγιαγιά της βασίλισσα Ελισάβετ στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανέβασαν επίσης στο Twitter: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά στη Λίλιμπετ που γίνεται σήμερα ενός έτους»

Ο παππούς της μικρής, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Δούκισσα της Κορνουάλης, ανέβασαν στο Twitter: «Ευχόμαστε στη Λίλιμπετ πολύ χαρούμενα πρώτα γενέθλια σήμερα!»

Ο 37χρονος Χάρι, πρώην στρατιωτικός πιλότος, και η ηθοποιός του «Suits», 40 ετών, βρίσκονται στην Αγγλία από την Τρίτη για να βοηθήσουν στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Ήταν η πρώτη φορά που η μικρή κόρη των Σάσεξ συνάντησε τη μονάρχη, 96 ετών, από τη γέννησή της τον Ιούλιο του 2021. Ο Χάρι και η Μαρκλ ζουν στην Καλιφόρνια από τις αρχές του 2020, τη χρονιά δηλαδή που αποχώρησαν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Επισημοποίησαν την «έξοδό» τους τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο δούκας επέστρεψε στην Αγγλία τον Απρίλιο του 2021 για την κηδεία του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου, άφησε ωστόσο τη γυναίκα του, την κόρη και τον γιο τους, Άρτσι που είναι πλέον 3 ετών, στο σπίτι.

Ο Χάρι ταξίδεψε επίσης μόνος του στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2021, όταν επισκέφθηκε το Παλάτι του Κένσινγκτον για να δώσει το παρών μαζί με τον αδερφό του Ουίλιαμ στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της εκλιπούσας μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η Λίλιμπετ πήρε το όνομα της προγιαγιάς της, η οποία γιορτάζει τα 70 χρόνια της παρουσίας της στο θρόνο αυτή την εβδομάδα.