ΚΟΣΜΟΣ

«Ξέφυγε» ξανά ο Ερντογάν: Η Τουρκία έσκισε τα πουκάμισα που της είχαν φορέσει και δεν ακούει κανέναν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Twitter / @tcbestepe

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε εκ νέου σε δηλώσεις που αποτελούν σαφή μηνύματα προς τη Δύση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Τουρκία είναι μια χώρα που βλέπει το μέλλον με τις δικές της δυνάμεις. Νέα υποτίμηση της λίρας μετά τις δηλώσεις του.

Ένα ακόμα παραλήρημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας για ακόμα μια φορά στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, στην «κακιά Δύση» αλλά και στο μέλλον της Τουρκίας το οποίο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει είναι λαμπρό ειδικότερα στον τομέα της οικονομίας.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, άρχισε την ομιλία του αναφερόμενος στο «καλό παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. Ο Ερντογάν έκανε αναφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Συνθήκη των Σεβρών λέγοντας «σώσαμε όσα εδάφη μπορούσαμε, κόντρα σε όσα ήθελαν να μας επιβάλουν» ενώ συνέχισε τονίζοντας πως «μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι συμμαχίες μας έβαλαν στην άκρη, αλλά τώρα η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν ακούει κανέναν».

«H Τoυρκία έσκισε τα πουκάμισα τα οποία της είχαν φορέσει, έκοψε τα δεσμά, έριξε τα τείχη που της είχαν χτίσει με το παρελθόν της και εξαφάνισε τις υποθήκες που είχαν επιβληθεί πάνω της. Η Τουρκία τώρα είναι μια τέτοια χώρα», είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην οικονομία της χώρας του την οποία περιέγραψε με απύθμενη αισιοδοξία, εντελώς ανακόλουθη με την πραγματικότητα. Ο πληθωρισμός σπάει κάθε ρεκόρ, ο ανεπίσημος έχει φτάσει στο 160%, με τον Ερντογάν να αναφέρει «πληθωρισμός… γιόκ». Ανέφερε πως υπάρχει μια ακρίβεια, αλλά όχι πληθωρισμός υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια σε αντίθεση με ό,τι ζητούν άλλοι.

Όσο ο Ερντογάν, ωστόσο, μιλούσε η λίρα υποτιμήθηκε 1,5% καθώς οι πολίτες ακούγοντας τα λεγόμενα Ερντογάν έσπευσαν να αγοράσουν ευρώ και δολάρια…

Σχετικές ειδήσεις