ΚΟΣΜΟΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η πρεμιέρα της ταινίας «Rise» στο Λος Άντζελες- Λάμψη, συγκίνηση και χαμόγελα

Χαμόγελα στην λαμπερή πρεμιέρα του Rise
Χαμόγελα στην λαμπερή πρεμιέρα του Rise

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Rise» για τη ζωή της οικογένειας Αντετοκούνμπο έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες. Αύριο θα είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική πλατφόρμα της Disney

Ο σταρ του NBA ντύθηκε ομοιόμορφα με τα παιδιά του στο κόκκινο χαλί των Disney Studios για την πρεμιέρα της ταινίας (Rise) «Άνοδος» που θα είναι διαθέσιμη από αύριο Παρασκευή (23/6) στην συνδρομητική πλατφόρμα της Disney.

H ταινία που εξιστορεί τη ζωή της οικογένειας που έφυγε από τη Νιγηρία για την Ελλάδα έχει ελληνικό τίτλο: «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» και οΓιάννης Αντετοκούνμπο είπε ότι ήταν μια συγκινητική εμπειρία να βλέπει τη ζωή της οικογένειάς του στη μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είσαι ενθουσιασμένος, αλλά ξέρεις ότι θα συγκινηθείς. Ξέρεις την ιστορία σου και το ταξίδι σου, αλλά μόλις το δεις στην οθόνη, είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση», είπε ο Γιάννης. Η ταινία ξεκινά, δείχνοντας τους γονείς του στην Τουρκία.

«Απλώς βλέποντας τον φόβο στα μάτια τους και μετά πας πίσω και σκέφτεσαι πριν ακόμα φθάσουμε εδώ, πριν καν γεννηθούμε ήταν φοβισμένοι. Ήταν μόνο 25, 26, 27, και ένιωθαν φόβο, είμαι 27 τώρα με δύο παιδιά. Δεν θα μοιραστώ τη σκηνή, αλλά βλέποντάς τους να απομακρύνονται μαζί στο ηλιοβασίλεμα, ήταν καταπληκτικό» είπε.

Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τους ηθοποιούς της ταινίας, ο Γιάννης είπε ότι ήταν έκπληκτος που μπορούσαν να παίξουν μπάσκετ. «Δεν τους έδωσα καμία συμβουλή», είπε. «Όταν έβλεπα την ταινία και έβλεπα τον εαυτό μου βασικά, αυτός ο τύπος φαινόταν ότι με έχει μελετήσει δεν υπάρχει περίπτωση και μετά ρώτησα τον σκηνοθέτη και του έδειξαν κλιπ, τον τρόπο που χρησιμοποιώ τα χέρια μου και πού βάζω τα χέρια μου».

Η ταινία «Rise» δεν αφορά μόνο τον Γιάννη, αλλά ολόκληρη την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Αφηγείται την ιστορία του ιδιου και των αδελφών του που μεγάλωσαν στην Ελλάδα και τις δοκιμασίες που πέρασαν για να γίνουν διάσημοι και πετυχημένοι, μέσα απο την πορεία τους στο μπάσκετ.

H ταινία που έκανε γυρίσματα και στην Ελλάδα, αφηγείται την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με έμφαση στα παιδικά του χρόνια στην Νιγηρία, το ταξίδι της οικογένειάς του στην Ελλάδα και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους τρεις αδερφούς, τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα στο NBA.

Η λαμπερή πρεμιέρα του «Rise»

Το «παρών» στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες έδωσε το παρών όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο, με τον Γιάννη να ξεχωρίζει καθώς εμφανίστηκε να φορά το ίδιο κοστούμι με τα δύο παιδιά του. Στη μεγάλη βραδιά για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο παρέστη και ο αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Μάρκους Ράσφορντ.

«Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά που η Disney+ μεταφέρει την ιστορία της οικογένειάς μου σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει όσους βρίσκονται σε παρόμοιες συνθήκες να διατηρήσουν την πίστη, να παραμείνουν πιστοί στους στόχους τους και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή», είπε στην συνέντευξη Τύπου για την ταινία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Στην ταινία τον «Greek Freak» θα ενσαρκώσει ο Ούτσε Αγκάντα. Η Γετίντε Μπαντάκι θα κάνει την Βέρα Αντετοκούνμπο ο Ντάγιο Οκενίγι θα είναι ο πατέρας, Τσαρλς Αντετοκούνμπο, που έχει φύγει από τη ζωή. Τα γυρίσματα ειχαν ξεκινήσει στα Σεπόλια πριν από ένα χρόνο. H ταινία αρχικά είχε ονομαστεί «Greak Freak» αλλά θα βγει στις αίθουσες με τον τίτλο «Rise.

Σχετικές ειδήσεις