ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Koπεγχάγη: Ο δράστης είχε ιστορικό ψυχιατρικών διαταραχών λέει η αστυνομία

Μακελειό στην Κοπεγχάγη
Μακελειό στην Κοπεγχάγη
ΑΡ

Δανία: Ο 22χρονος ένοπλος που σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης ήταν «γνωστός στις ψυχιατρικές υπηρεσίες» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Soeren Thomassen δήλωσε ότι ο ύποπτος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. «Ο ύποπτος μας είναι επίσης γνωστός στις ψυχιατρικές υπηρεσίες, πέρα από αυτό δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο», είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν απο λίγο.

Τα θύματα φαίνεται να στοχοποιηθηκαν τυχαία και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Σουηδοί πολίτες, είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, αφού δέχθηκαν πυροβολισμούς στο περιστατικό της Κυριακής, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο ύποπτος είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι και πυρομαχικά όταν συνελήφθη, ανέφερε η αστυνομία, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει. Ο Βρετανός τραγουδιστής Χάρι Στάιλς επρόκειτο να εμφανιστεί σε ένα συναυλιακό χώρο, πολύ κοντά στο σκηνικό του τρόμου, αλλά το σόου του ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο δράστης ονομάζεται Νόα Έσμπενσεν (Νοah Esbensen) και πρόσφατα είχε δημοσιεύσει πολλά βίντεο στο You Tube. Σε ένα βίντεο με τίτλο «Δεν με νοιάζει», ο δράστης κραρούσε ένα όπλο στο κεφάλι του. Τα βίντεο αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα μετά τη συμπλοκή.