ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν γκαλερί, η κεντρική μπουτίκ του οίκου Loewe στη Βαρκελώνη

Σχεδόν γκαλερί, η κεντρική μπουτίκ του οίκου Loewe στη Βαρκελώνη

Άνοιξε εκ νέου την κεντρική μπουτίκ του στη Βαρκελώνη ο ισπανικός οίκος μόδας Loewe, έχοντάς την μετατρέψει σχεδόν σε χώρο γκαλερί με μία εγκατάσταση από μπαμπού η οποία ελίσσεται στις επιφάνειές της και με άλλα έργα τέχνης και καταλανικά τεχνουργήματα.

Η Casa Loewe βρίσκεται μέσα στην Casa Lléo Morera, ένα μοντερνιστικό κτήριο που είχε δημιουργήσει ο φημισμένος Καταλανός αρχιτέκτονας Lluís Domènech i Montaner. Η μπουτίκ ανακαινίστηκε σε έναν χώρο που παραπέμπει σε αίθουσα τέχνης και αποκαταστάθηκε για να αναδεικνύονται τα αρχικά χαρακτηριστικά του κτηρίου του 19ου αιώνα. Στο εσωτερικό, ο Jonathan Anderson, ο διευθυντής δημιουργικού του Loewe, ανέμειξε έργα τέχνης και κατά παραγγελία έπιπλα με τις πρετ α πορτέ κολεξιόν του οίκου, τα αξεσουάρ του, τα αρώματά του. Πόλος έλξης, μια ελισσόμενη εγκατάσταση από μπαμπού του Ιάπωνα καλλιτέχνη Tanabe Chikuunsai IV, η οποία ακούει στο όνομα «Yūgo» και είναι κατασκευασμένη από 6.000 κομμάτια tiger bamboo, πλεγμένα έτσι ώστε να δίνουν περιελισσόμενα κυλινδρικά σχήματα.

Δείτε την gallery:

«Για εμένα, ήταν σημαντικό να εκφράσω την παράδοση και καινοτομία του Loewe καθώς δημιουργούσα ένα έργο που συγχωνεύει το κτήριο και την εγκατάσταση από μπαμπού» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Chikuunsai IV. «Η ουσία του Anderson είναι το πάθος του για υλικά και για καινοτομία με ταυτόχρονη διατήρηση της παράδοσης. Κατά συνέπεια, θέλησα να δημιουργήσω κάτι στο οποίο συγχωνεύονται τέχνη, μόδα και φύση ώστε να φτιάξω ένα φουτουριστικό και δημιουργικό σύμπαν» εξήγησε.

Επιπλέον, από το ταβάνι του ισογείου της μπουτίκ κρέμεται ένα έργο μακραμέ της Καταλανής καλλιτέχνιδος Aurèlia Muñoz. Το έργο της Muñoz αιωρείται μπροστά από ένα τοίχο επενδεδυμένο με μπλε πλακάκι από τη Ceràmica Cumella· η οποία ανήγειρε επίσης κολώνες καλυμμένες με πλακάκι σε όλο το κατάστημα, κολώνες σε αποχρώσεις μπλε και λευκού ως αναφορά στη Μεσόγειο. Διάφορα έπιπλα σε όλη την Casa Loewe, συμπεριλαμβανομένων των καρεκλών Utrecht του Gerrit Thomas Reitveld και μια δρύινης πολυθρόνας του William Birch.