ΚΟΣΜΟΣ

«Apple Computer A»: Σε δημοπρασία ο πρώτος υπολογιστής του Στιβ Τζομπς – Η αστρονομική τιμή του

«Apple Computer A»: Σε δημοπρασία ο πρώτος υπολογιστής του Στιβ Τζομπς – Η αστρονομική τιμή του
AP

Ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής στον κόσμο που δημιούργησε ο Στιβ Τζομπς, ή αλλιώς το «Άγιο Δισκοπότηρο» των συλλεκτών vintage ηλεκτρονικών, ο Apple-A, βγαίνει σε δημοπρασία μέχρι τις 19 Αυγούστου 

Στο σφυρί βγαίνει ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής του Στιβ Τζομπς ο οποίος κατασκευάστηκε από τον Στήβεν Βόζνιακ.

Ο ιστορικός αυτός υπολογιστής σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κατασκευάστηκε στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Στιβ Τζομπς, πολλά χρόνια πριν οι Τζομπς και Βόζνιακ ιδρύσουν τον τεχνολογικό κολοσσό της Apple, που έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και των προσωπικών υπολογιστών.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Σε αντίθεση με άλλους υπολογιστές για ερασιτέχνες που κυκλοφορούσαν και πωλούνταν σαν κιτ συναρμολόγησης, ο Apple-1 ήταν μια έτοιμη συναρμολογημένη ηλεκτρική πλακέτα που περιείχε περίπου 30 τσιπς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail η δημοπρασία πραγματοποιείται από τον οίκο RR Auction με έδρα τη Βοστώνη και υπολογίζει ότι το «Άγιο Δισκοπότηρο» των συλλεκτών vintage ηλεκτρονικών, όπως αποκαλούν τον «Apple Computer A» θα πιάσει τιμή πάνω από 600.000 δολάρια. Η αρχική προσφορά ανέρχεται στα 278.005 δολάρια.