ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν απαντάει στις κλήσεις Μακρόν - «Η Γαλλία είναι μη φιλική χώρα προς τη Ρωσία»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν απαντάει στις κλήσεις Μακρόν - «Η Γαλλία είναι μη φιλική χώρα προς τη Ρωσία»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος επικοινωνίας πλέον ανάμεσα στους δυο ηγέτες...

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δεν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία εδώ και δύο μήνες επειδή η Γαλλία είναι μια «μη φιλική» χώρα προς τη Ρωσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Κατ΄αρχήν η Γαλλία είναι ένα μη φιλικό κράτος από την άποψη των ενεργειών που αναλαμβάνει και που αφορούν τη χώρα μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε μια ερώτηση για την απουσία τηλεφωνικής επικοινωνίας πρόσφατα ανάμεσα στους δύο ηγέτες, που είχαν μιλήσει πολλές φορές στις αρχές του έτους.

«Δεν καλούν ο ένας τον άλλο γιατί εκτιμούν πως δεν έχει έρθει η ώρα, και αυτή τη στιγμή αυτό απλώς δεν είναι απαραίτητο. Αν αυτή η ανάγκη γίνει αισθητή, μπορούν να καλέσουν ο ένας τον άλλο στο λεπτό», είπε ο Πεσκόφ.

Η τελευταία επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Πούτιν και τον Μακρόν έγινε στις 28 Μαΐου, όταν οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν τηλεφωνικώς, από κοινού με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στην τύχη των Ουκρανών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν από τον ρωσικό στρατό.