ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι - Αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα

Βρετανία: Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι - Αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα

Συγκίνηση στην Μεγάλη Βρετανία για τον χαμό του 12χρονου, τον οποίο οι γονείς του δεν μπόρεσαν να κρατήσουν σε μηχανική υποστήριξη.

Η Βρετανία θρηνεί τον θάνατο του Άρτσι Μπάτερσμπι, καθώς οι γιατροί αποσύνδεσαν το 12χρονο αγόρι από τη μηχανική υποστήριξη.

Ο Άρτσι ήταν εγκεφαλικά νεκρός από τον Απρίλιο, ωστόσο οι γιατροί τον κράτησαν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Ωστόσο, αποφάσισαν να τον αποσυνδέσουν, με τους γονείς του να ξεκινούν μια πραγματική μάχη στις δικαστικές αίθουσες για να καταφέρουν να ανατρέψουν την ιατρική απόφαση.

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να αγωνιστεί.

Το απόγευμα της Παρασκευής, απορρίφθηκε και η τελευταία ένσταση της οικογένειας Μπάτερσμπι και το μεσημέρι του Σαββάτου ο Άρτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας, η Ella Rose Carter πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν θα χρειαστεί να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς. Είναι βάρβαρο».

Το αγόρι, πιθανολογείται πως έλαβε μέρος σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση η οποία ουσιαστικά τον σκότωσε.