ΚΟΣΜΟΣ

Μάγχη: Επιβάτες εγκλωβίστηκαν για πέντε ώρες στη σήραγγα - «Ήταν σαν ταινία καταστροφής»

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες στη σήραγγα της Μάγχης
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες στη σήραγγα της Μάγχης

Μάγχη: Δεκάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στη σήραγγα της Μάγχης, μετά από τη βλάβη ενός τρένου που τους μετέφερε από το Καλαί προς το Φόλκεστοουν.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν δεκάδες απελπισμένους επιβάτες του Eurotunnel Le Shuttle να περπατούν στο τούνελ που ενώνει τη Γαλλία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά μεταφέρθηκαν σε ένα τρένο αντικατάστασης και μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό Φόλκεστόουν στο Κεντ.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας μεταφοράς Eurotunnel Le Shuttle είπαν ότι οι συναγερμοί του τρένου δεν λειτούργησαν και αυτό έπρεπε να διερευνηθεί. «Η υπηρεσία του τούνελ ήταν τρομακτική», είπε η Σάρα Φέλοους, 37 ετών, από το Μπέρμιγχαμ, μετά το περιστατικό το βράδυ της Τρίτης (23/8).

«Ήταν σαν μια ταινία καταστροφής. Απλώς περπατούσες στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συνέβαινε. Όλοι έπρεπε να μείνουμε κάτω από τη θάλασσα σε αυτή τη μεγάλη ουρά.Υπήρχε μια γυναίκα που έκλαιγε στο τούνελ, μια άλλη γυναίκα που έπαθε κρίση πανικού που ταξίδευε μόνη».

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε: «Πολλοί άνθρωποι φρικάραν επειδή ήταν κάτω στη σήραγγα εξυπηρέτησης, είναι λίγο περίεργο... Ήμασταν κολλημένοι εκεί κάτω για τουλάχιστον πέντε ώρες»

Οι υπεύθυνοι ανέφεραν αρχικά στο Twitter ότι ένα τρένο είχε χαλάσει, αλλά αργότερα πρόσθεσαν στο BBC ότι δεν είχε πραγματικά χαλάσει, αλλά τέθηκε εκτός λειτουργίας ο συναγερμός. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν «σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας και ως μέτρο ανακούφισης», ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Ένας επιβάτης επικοινώνησε με το BBC πριν από τις 17:45 λέγοντας ότι ήταν στο τρένο που είχε σταματήσει. Ο επιβάτης παραπονέθηκε για κακή επικοινωνία, με το σύστημα να μην λειτουργεί σωστά. Ένας άλλος επιβάτης έγραψε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο τρένο και ότι οδηγούνταν έξω με τα πόδια.

«Λόγω της προηγούμενης βλάβης του τρένου, σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδέψετε στον τερματικό σταθμό απόψε», πρόσθεσε ο Le Shuttle. «Παρακαλούμε να προσέλθετε μετά τις 6 το πρωί αύριο»Η υπηρεσία μεταφέρει επιβάτες και τα οχήματά τους μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας. Μήκους 37,9 χιλιομέτρων , έχει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα από οποιαδήποτε άλλη σήραγγα στον κόσμο.