ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Στο σκοπό Ερντογάν «χορεύουν» τα τουρκικά ΜΜΕ - «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» - Στα άκρα η προπαγάνδα

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα
ΑΡ

Με fake news και αβάσιμους ισχυρισμούς τα φιλοκυβερνητικά μέσα στην Τουρκία συνεχίζουν τη στοχευμένη προπαγάνδα τους με θύμα την Ελλάδα, στη γραμμή που χάραξε η πολιτική ηγεσία της χώρας

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε σήμερα (30/8) η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak στην Τουρκία, με το εμπρηστικό δημοσίευμα να αναφέρει ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο με τη γειτονική χώρα και το σύστημα Ερντογάν να «ανεβάζει» τις εθνικιστικές κορώνες.

Η εφημερίδα, επικαλείται, μάλιστα, δύο σενάρια: ή ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο ή θέλει να αναγκάσει την Τουρκία να μετακινήσει τους S-400 στα παράλια του Αιγαίου και να προκαλέσει σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία. Επίσης, η Aksam γράφει ότι «τα ελληνικά ραντάρ των S-300 έχουν έναν εχθρό: τα τουρκικά F-16», επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τους πυραύλους.

Τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος συνεχίζουν να προβάλλουν fake news και αβάσιμους ισχυρισμούς για υποτιθέμενες «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από τους ελληνικούς S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη.

«ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που αντέδρασαν κατά της Τουρκίας για τους S-400, παρέμειναν σιωπηλές κατά της Ελλάδας αν και «κλείδωσε» με τα ραντάρ των S-300 που διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη μας» σχολιάζει δημοσίευμα του δικτύου TGRT Haber, υποστηρίζοντας πως: «Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως με δεδομένη την εχθρική στάση της Ελλάδας, το περιστατικό με τους S-300 είχε στόχο να προκαλέσει την Τουρκία».t

Το δημοσίευμα κατηγορεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι εφαρμόζουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για Τουρκία και Ελλάδα, κατηγορώντας τους πως παραβλέπουν την χρήση ρωσικού συστήματος αεράμυνας από τη χώρα μας.

«Οι ΗΠΑ, που επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία επειδή προμηθεύτηκε S-400 από τη Ρωσία, παρέμειναν σιωπηλές απέναντι στην Ελλάδα που «κλείδωσε» -με το ρωσικής κατασκευής S-300 σύστημα που διαθέτει- αεροσκάφη F-16, συμμάχου της στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, το ΝΑΤΟ αγνόησε αυτή την παρενόχληση εναντίον των τουρκικών μαχητικών» σημειώνει το δημοσίευμα, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα της Άγκυρας περί «παρενόχλησης» από τους ελληνικούς S-300, κάτι που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η Αθήνα.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί απόψεις Τούρκων ειδικών, που υποστηρίζουν ως οι υποτιθέμενες ενέργειες της Ελλάδας, στόχο έχουν να σαμποτάρουν τη διαδικασία απόκτησης αμερικανικών F-16 από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία εστιάζουν στην αποδυνάμωση του Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις του δεν έχουν κόσμο, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παλαιότερες συναθροίσεις του και ότι χρησιμοποιούνται επικοινωνιακά «τρικ» ώστε να δείχνουν το πλήθος μεγαλύτερο.

Στη γραμμή του προέδρου

Τα δημοσιεύματα μόνο τύχαια δεν είναι λαμβάνοντας κανείς υπόψη του το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνεργάτες του.

Θυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε μια ακόμα επίθεση κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια.

Το τουρκικό έθνος «έριξε τους άπιστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κιουτάχεια για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους απίστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας, είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επίθεση των Τούρκων που ξεκίνησε από το Κοτζάντεπε και το Τουμλού Μπουνάρ και συνεχίστηκε μέχρι τη Σμύρνη, ήταν η πρώτη μεγάλη επιθετική επιχείρηση του τουρκικού στρατού μετά από πολύ καιρό. "Ο εχθρός είχε πολλά πολυβόλα, αυτοκίνητα, κανόνια και αεροπλάνα. Αλλά η καρδιά του στρατιώτη μας που ήταν γεμάτη πίστη αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελλείψεις. Ενώ ο ελληνικός στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200 χιλιάδων στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ». Ο «τελικός στόχος», πρόσθεσε, επιτεύχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος πέταξε τους απίστους στη θάλασσα στη Σμύρνη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το έθνος μας έσκισε τις συνθήκες Σεβρών σε αυτά τα εδάφη και τους τις πέταξε στα μούτρα. Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο με αυτή την εξέγερση ότι ο Τούρκος δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί. Το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά σε φίλο και εχθρό ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει την αιώνια πατρίδα του», πρόσθεσε ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε το πλήθος εάν είναι έτοιμοι για την επίθεση του 2023 και αφού απάντησαν όλοι θετικά, ο ίδιος είπε «Μάσαλλαχ», αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922

Απίστευτες δηλώσεις έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Ο ίδιος τόνισε σε πολύ έντονο ύφος ότι η σημερινή κυβέρνηση που στοιχειώνει τον ελληνικό λαό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να σταματήσει να κυνηγάει αυτή την τρέλα ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 2022 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ιστορίας.

«Το να ζορίζει η Ελλάδα την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και να εντείνει τις παρενοχλήσεις της σε ξηρά και αέρα ουσιαστικά αποτελεί μία ασύμμετρη αντανάκλαση 100 ετών πόνου και του εφιάλτη που ζουν όλα αυτά τα χρόνια.» πρόσθεσε ο ακραίος Τούρκος πολιτικός.