ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στην προκλητικότητα η Άγκυρα - Εμπλέκει το ΝΑΤΟ στα fake news περί στοχοποίησης F-16

Επιμένει στην προκλητικότητα η Άγκυρα - Εμπλέκει το ΝΑΤΟ στα fake news περί στοχοποίησης F-16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να στείλει αρχεία ραντάρ  στο ΝΑΤΟ τα οποία «αποδεικνύουν» πως η Ελλάδα παρενόχλησε τα τουρκικά αεροσκάφη με τους S-300» γράφει το Anadolou

H Άγκυρα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις προκλήσεις και τα fake news όπως τα έχει χαρακτηρίσει το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα το δημοσίευμα «F-16 που επιχειρούν υπό τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας πτήσεις στη Μεσόγειο σε διεθνή εναέριο χώρο, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής S-300 Σύστημα Αεράμυνας της Ελλάδας που σταθμεύει στο νησί της Κρήτης στις 23 Αυγούστου. Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 έχει κλειδωθεί στο F-16, το οποίο βρίσκεται σε πτήση αποστολής σε ύψος 10.000 ποδιών δυτικά της Ρόδου, με πύραυλο εδάφους-αέρος».

«Ελήφθησαν εικόνες ραντάρ για την εν λόγω παρενόχληση, η οποία είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας. Έγινε γνωστό ότι οι εικόνες σχεδιάζεται να σταλούν στα υπουργεία Άμυνας των χωρών-μελών της Συμμαχίας, ιδιαίτερα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ» συνεχίζει το δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι «συνεχίζεται η παρενόχληση της Ελλάδας κατά του τουρκικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων.

Από την αρχή του έτους, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 256 φορές και παρενόχλησαν τουρκικά αεροσκάφη 158 φορές.

Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασαν επίσης τα τουρκικά χωρικά ύδατα 33 φορές».