ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι – Μέγκαν: Με το τρένο σαν κοινοί θνητοί ταξίδεψαν για το Μάντσεστερ

Το ζεύγος Σάσεξ ξεκίνησε μίνι περιοδεία στην Ευρώπη
Το ζεύγος Σάσεξ ξεκίνησε μίνι περιοδεία στην Ευρώπη
twitter

Το Μάντσεστερ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ για τα εγκαίνια μιας παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τη νεολαία, εν μέσω έντονης κριτικής για την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η δούκισσα του Σάσεξ - Με το τρένο ταξίδεψε το ζεύγος

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαθανατίστηκαν από του Βρετανούς παπαράτσι να μπαίνουν από την πλαϊνή είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Euston στο Λονδίνο προκειμένου να ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ για τη σύνοδο κορυφής «One Young World», όπου η Δούκισσα θα δώσει ομιλία.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ που διέμεναν στο Frogmore Cottage στο Windsor κατά την επίσκεψή τους στην Αγγλία πήγαν στο σταθμό με ένα υβριδικό ηλεκτρικό Range Rover.

Ο Χάρι και η Μέγκαν συνοδεύονταν από δύο σωματοφύλακες της προσωπικής τους ασφάλειας που πληρώνουν οι ίδιοι καθώς το παλάτι έχει πάψει να τους παρέχει ασφάλεια.

Ο Δούκας και η Δούκισσα είχαν περάσει τη νύχτα πολύ κοντά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, την Κέιτ και τα τρία παιδιά τους αλλά οι οικογένειες δεν αναμένεται να συναντηθούν, γεγονός που υπογραμμίζει τη βαθιά ρήξη μεταξύ των αδελφών.

Η παρουσία του ζευγαριού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη από τότε που επέστρεψαν για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας τον Ιούνιο.

Η ψυχρή υποδοχή του Ουίλιαμ

Το Μάντσεστερ φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο One Young World, μια παγκόσμια φιλανθρωπική εκδήλωση που υποστηρίζει νέους ηγέτες να αναλάβουν δράση για την επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων του κόσμου.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πρόκειται να κάνουν δημόσια εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, εν μέσω νέας διαμάχης σχετικά με τα σχόλια της Μέγκαν για τη βασιλική οικογένεια. Η 41χρονη Μέγκαν φάνηκε να λέει ότι ο σύζυγός της «έχασε τον πατέρα του» πρίγκιπα Κάρολο όταν το ζεύγος αποφάσισε να αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό The Cut.

Μίλησε επίσης για τους αγώνες της να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια λέγοντας ότι «τα προβλήματά της προέρχονταν από το ότι ήταν Αμερικανίδα, όχι απαραίτητα μαύρη Αμερικανίδα… Η επιθυμία της να κάνει πολλές ερωτήσεις… φαινόταν να παραβιάζει έναν ανείπωτο κοινωνικό κανόνα». Η αιφνιδιαστική επιστροφή του ζεύγους στη Βρετανία αναμένεται να είναι σύντομη.

Η Μέγκαν πρόκειται να εκφωνήσει μια κεντρική ομιλία στην τελετή έναρξης του One Young World στο Bridgewater Hall του Μάντσεστερ, η οποία ξεκινά στις 18:00 (τοπική ώρα) το βράδυ της Δευτέρας (5/9) και τελειώνει στις 20:00.

Στη συνέχεια, ο Χάρι πρόκειται να βρεθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, την επόμενη μέρα για μια εκδήλωση στο πλαίσιο των Invictus Games, τον διεθνή αθλητικό διαγωνισμό που ίδρυσε για τραυματίες στρατιωτικούς και γυναίκες.

Οι φήμες λένε ότι η βασίλισσα είναι ανήσυχη, περιμένοντας να ακούσει τις επόμενες αποκαλύψεις των Σάσεξ για τη βασιλική οικογένεια. Πηγή που γνωρίζει καλά τη Βασίλισσα είπε στους Sunday Times: «Δεν θέλει να είναι κολλημένη όλη την ώρα, περιμένοντας να δει ποια θα είναι η επόμενη πυρηνική βόμβα – αυτό έχει τίμημα».

Μια βασιλική πηγή είπε στην εφημερίδα ότι ήταν δύσκολο να δει κανείς πώς αυτό που κάνουν ο Χάρι και η Μέγκαν «μπορεί να συμβαδίσει με τις αξίες της βασίλισσας, η οποία ποτέ δεν ενθάρρυνε τους ανθρώπους να συζητούν βαθιά προσωπικές οικογενειακές σχέσεις δημόσια».

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι μια βασιλική πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των Σάσεξ από τα βασιλικά καθήκοντα είχε επισημάνει ότι «η δύναμη του ζευγαριού απαιτεί μια σχέση με τη βασιλική οικογένεια και το καύσιμο σε αυτές τις φλόγες είναι η οικογενειακή διχόνοια».

Η ετήσια σύνοδος κορυφής One Young World συγκεντρώνει 2.000 νέους ηγέτες από κάθε χώρα και τομέα με στόχο να τους «εμπνεύσει και να τους ενδυναμώσει να οικοδομήσουν έναν πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο κόσμο». Η Δούκισσα είναι Σύμβουλος του One Young World από το 2014 και η φιλανθρωπική οργάνωση λέει ότι αυτοί οι σύμβουλοι είναι «ηγέτες υψηλού προφίλ που μοιράζονται τις γνώσεις τους και χρησιμοποιούν τα φώτα της δημοσιότητας για να εμπνεύσουν την κλοινότητα να αναλάβει δράση».

Παραμένει ασαφές εάν ο Χάρι και η Μέγκαν θα περάσουν χρόνο στο Μάντσεστερ, αλλά οι τοπικές αρχές τους κάλεσαν να έρθουν και να δουν από πρώτο χέρι την ανάγκη δράσης για να βοηθήσουν τους νέους από πρώτο χέρι στην πόλη του.

Ο Χάρι και η Μέγκαν θα προστατεύονται από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας που θα σχηματίσουν ένα «δακτύλιο από χάλυβα» γύρω από το χώρο του Μάντσεστερ, καθώς η Δούκισσα θα μιλά σε νέους ηγέτες για την ισότητα των φύλων στην πρώτη της ομιλία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Megxit

Ο Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ δεν θα επισκεφθούν τον Χάρι και τη Μέγκαν όσο βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα. Και τα δύο ζευγάρια λέγεται ότι μένουν αυτήν τη στιγμή σε εξοχικές κατοικίες του Windsor που απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους και η απόφασή τους να μην βρεθούν υπογραμμίζει το βαθύ ρήγμα μεταξύ των δύο αδελφών.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «δεν έχει σχέδια» να δει τον μικρότερο αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι, έως ότου δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά του αυτό το χειμώνα. Ο Ουίλιαμ, 40 ετών, και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, λέγεται ότι αποφεύγουν την επαφή με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ μέχρι να μάθουν τι σκοπεύει να αποκαλύψει το ζευγάρι στο ντοκιμαντέρ του Netflix και στο επερχόμενο βιβλίο του Χάρι.

«Έχουν χάσει την ευκαιρία να τους εμπιστευτούν, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ηχογραφήσουν οποιαδήποτε συνομιλία και να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον τους», είπε η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λέβιν στη The Sun.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ φέρεται να αισθάνεται ότι «δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Χάρι και φοβάται οτι θα «επαναλάβει τις συζητήσεις τους». Ο Χάρι και η Μέγκαν απέρριψαν επίσης την πρόσκληση του πρίγκιπα Καρόλου να μείνουν στο σπίτι του στο κτήμα Μπαλμόραλ. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είπε στο ζευγάρι ότι ήταν «πάντα ευπρόσδεκτο» στο σπίτι του πριν από το ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσαν πηγές από το παλάτι.

Το ζεύγος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια ομάδα ιδιωτικής ασφάλειας για να τους προστατεύσει στο Μάντσεστερ, καθώς ξεκινά την ευρωπαϊκή περιοδεία του, την ώρα που συνεχίζεται η νομική διαμάχη του Χάρι με το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά την άρνησή τουνα τους παρέχει ένοπλους αστυνομικούς σωματοφύλακες που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, κατά την επίσκεψή τους στη Βρετανία.

Η απόφαση του ζευγαριού να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δύο ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας και ομάδες σκύλων για να σχηματίσουν ένα ατσάλινο δαχτυλίδι γύρω από το Bridgewater Hall έρχεται λίγες μέρες αφότου η Mέγκαν είπε στο περιοδικό Cut ότι χρειάζεται «πολλή προσπάθεια» για να συγχωρήσει.

Οι Σάσεξ δεν έχουν επίσημα σχέδια για την Τετάρτη (7/9). Δεν έχουν πει αν σκοπεύουν να επισκεφθούν τη βασίλισσα που βρίσκεται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Το ζευγάρι θα επιστρέψει στη Βρετανία για την τελετή απονομής των βραβείων WellChild στο Λονδίνο την Πέμπτη, όπου ο Χάρι θα εκφωνήσει ομιλία.

Τα βραβεία WellChild στοχεύουν να «τιμήσουν τις εμπνευσμένες ιδιότητες των βαριά άρρωστων παιδιών και νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με εκείνους που κάνουν αυτό το επιπλέον μίλι για να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους».