ΚΟΣΜΟΣ

Απαρηγόρητος ο πρίγκιπας Χάρι: Ξήλωσαν τα διακριτικά της βασίλισσας από τη στολή του

Συντετριμμένος είναι ο πρίγκιπας Χάρι μετά το «ξήλωμα» των διακριτικών από τη στολή του
Συντετριμμένος είναι ο πρίγκιπας Χάρι μετά το «ξήλωμα» των διακριτικών από τη στολή του
Α.Ρ

Ταπείνωση και οργή νιώθει ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την απόφαση να του αφαιρέσουν τα διακριτικά της βασίλισσας Ελισάβετ, από τη στρατιωτική στολή που φορούσε στην αγρυπνία προς τιμήν της. Ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για νέο «μίνι σκάνδαλο» στους κόλπους του Μπάκιγχαμ

 

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι συντετριμμένος, καθώς αφαιρέθηκαν τα αρχικά της Βασίλισσας «ER» (Elizabeth Regina, βασίλισσα Ελισάβετ στα λατινικά) από τη στρατιωτική στολή που φορούσε στην αγρυπνία προς τιμήν της.

Ο εγγονός της «σκέφτηκε μάλιστα να φορέσει το πρωινό κοστούμι για να αποφύγει την «ταπείνωση» αφού ο Πρίγκιπας Άντριου είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τον βασιλικό «κωδικό». Τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας τέλεσαν μια αγρυπνία 15 λεπτών δίπλα στο φέρετρό της μέσα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ χθες βράδυ (17/9)

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, ντυμένοι και οι δύο με στρατιωτική στολή, στέκονταν σε κάθε άκρο του φέρετρου της γιαγιάς τους. Ο Χάρι είχε αποτραπεί στο παρελθόν να φορέσει τη στρατιωτική στολή, αλλά τελικά του δόθηκε άδεια ειδικά για την αγρυπνία.

Ωστόσο, τα αρχικά «ER» αφαιρέθηκαν από τον ώμο του, γεγονός που τον έκανε νιώθει «συντετριμμένος» και «βαθειά θλιμμένος», πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς ο πρίγκιπας Άντριου μπόρεσε να διατηρήσει τα αρχικά στη στολή του αντιναυάρχου του κατά τη διάρκεια αγρυπνίας.

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, και οι δύο ντυμένοι με στρατιωτική στολή, στέκονταν δίπλα στο φέρετρο της γιαγιάς τους, ενώ μαζί τους βρέθηκαν οι ξαδέρφες Ζάρα Τίνταλ και Πίτερ Φίλιπς οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, η λαίδη Λουίζ Ουίνδσορ και ο αδελφός της ο υποκόμης του Σέβερν.

Ο Χάρι, ο οποίος είχε θητεύσει στο Αφγανιστάν, είχε προηγουμένως αποτραπεί από το να φορέσει στρατιωτική στολή, καθώς δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας. Του δόθηκε ωστόσο η άδεια από τον βασιλιά Κάρολο να φορέσει τη στολή του για την αγρυπνία μέσα στο Παλάτι του Γουέστμινστερ.

Ωστόσο, ο δούκας του Σάσεξ ανακάλυψε σοκαρισμένος ότι τα αρχικά της γιαγιάς του είχαν αφαιρεθεί από τον ώμο της στολής του, αναφέρουν οι Sunday Times. Η απόγνωσή του έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της οικογένειας, παρ'ολα αυτά διατήρησε τα αρχικά στη στολή του αντιναυάρχου.

Ο Δούκας του Σάσεξ ως προσωπικός βοηθός της Βασίλισσας φορούσε τα διακριτικά, προνόμιο που απ'οτι φαίνεται του αφαιρέθηκε όταν παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα και μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Τα αρχικά «ER» φοριούνται παραδοσιακά μόνο από εκείνους που «υπηρετούν» τον μονάρχη, και έτσι η απουσία τους πιστεύεται ότι οφείλεται στους κανονισμούς ενδυμασίας.

Αλλά τέτοια ήταν η απόγνωση του Χάρι που λέγεται ότι σκέφτηκε να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι καθώς έφευγαν για να αποφύγει την αμηχανία χθες το βράδυ. Φίλος του είπε στην εφημερίδα: «Ράγισε η καρδιά του. Το να αφαιρέσουν τα αρχικά της γιαγιάς του ήταν πολύ σκόπιμο».

Το θέμα προέκυψε με φοντο τις ελπίδες συμφιλίωσης μεταξύ των δύο αδερφών, μετά τον θάνατο της βασίλισσας, καθώς οι πρίγκιπες στάθηκαν δίπλα-δίπλα καθώς περπατούσαν πίσω από το φέρετρό της. Ήταν μια οδυνηρή στιγμή που θύμισε το περπάτημα πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην κηδεία της το 1997.

Πηγές προσκείμενες στα αδέρφια φέρεται να είπαν ότι δεν έχει υπάρξει «ουσιαστική προσέγγιση» μέχρι στιγμής. Οι συνομιλίες μεταξύ τους εξακολουθούν να γίνονται σε μεγάλο βαθμό μέσω βοηθών, παρά μέσω άμεσης επαφής, παρά την εγγύτητα των σπιτιών τους στο Ουίνδσορ, γράφει ο Τύπος.

Σχετικές ειδήσεις:

Βασίλισσα Ελίσαβετ: Η κοινή εμφάνιση Πρίγκιπα Ουίλιαμ – Χάρι με τις Κέιτ και Μέγκαν

Γκρίνια στο παλάτι: Ο Κάρολος είπε στον Χάρι να μη φέρει μαζί τη Μέγκαν όταν πέθανε η βασίλισσα

Ουίλιαμ, Χάρι, Κέιτ και Μέγκαν «επανενώνονται» – Ντυμένοι στα μαύρα έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ