ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη πρόσκληση του Ιορδανού μονάρχη, στην Τεχεράνη

Επίσημη πρόσκληση του Ιορδανού μονάρχη, στην Τεχεράνη
Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κάλεσε τον βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄ να επισκεφθεί το Ιράν...

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κάλεσε τον βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄ να επισκεφθεί το Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Το μήνυμα που επιδόθηκε στον ιορδανό μονάρχη από τον Ραχίμ Μασάεϊ επικεφαλής του γραφείου του ιρανού προέδρου, εκφράζει την "επιθυμία των ιρανών ηγετών για ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Ιορδανίας σε πολλά θέματα" προστίθεται στη ίδια ανακοίνωση.

Ο ιορδανός μονάρχης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να συναντηθεί με τον κ. Αχμαντινετζάντ στο προσεχές μέλλον είτε στο Αμάν είτε στην Τεχεράνη για να συζητήσουν "τρόπους ενίσχυσης των διμερών τους σχέσεων σε καθαρές βάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δύο λαών καθώς και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή".

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν ψυχρανθεί τα τελευταία χρόνια μετά από την προειδοποίηση του ιορδανού μονάρχη κατά της δημιουργίας ενός "σιιτικού ημικύκλιου" που θα περιλάμβανε το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ωστόσο ο Αμπντάλα έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ διπλωματικής λύσης του θέματος των πυρηνικών του Ιράν και έχει στιγματίσει οποιαδήποτε θέση για ανάληψη στρατιωιτικής δράσης κατά της Τεχεράνης.