ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα συλλεκτικά γραμματόσημα με πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο

Τέσσερα συλλεκτικά γραμματόσημα με πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο

Τέσσερα γραμματόσημα με πορτρέτα της βασίλισσας θα κυκλοφορήσουν στη μνήμη της, ανακοίνωσε η Royal Mail.

Τα νέα γραμματόσημα – το πρώτο σετ θα εγκριθεί από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ – θα κυκλοφορήσουν από τις 10 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζουν εικόνες της αείμνηστης μονάρχη μέσα στα χρόνια.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Dorothy Wilding το 1952 για να σηματοδοτήσει τη στέψη της, ενώ σε από τα γραμματόσημα θα υπάρχει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Cecil Beaton το 1968 στην οποία η μονάρχης στέκεται με το μανδύα γέρνοντας το κεφάλι της προς τα αριστερά.

Δείτε την gallery:

Ένα πορτρέτο που τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 1984 από τον Yousuf Karsh θα εμφανίζεται σε ένα τρίτο γραμματόσημα των 1,85 λιρών ενώ στο τέταρτο θα υπάρχει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Tim Graham το 1996 ενώ η βασίλισσα παρευρέθηκε σε ένα συμπόσιο στο Κάστρο της Πράγας κατά την επίσκεψή της στην Τσεχία.

Ο Simon Thompson, διευθύνων σύμβουλος της Royal Mail, δήλωσε: «Τα τελευταία 70 χρόνια κάθε βρετανικό γραμματόσημο έχει εγκριθεί προσωπικά από την αείμνηστη Αυτού Μεγαλειότητα, Βασίλισσα Ελισάβετ. Σήμερα αποκαλύπτουμε αυτά τα γραμματόσημα, τα πρώτα που εγκρίθηκαν από τον Βασιλιά Κάρολο, ως φόρο τιμής σε μια γυναίκα της οποίας η αφοσίωση και το καθήκον ήταν απαράμιλλη».

Ένα πακέτο και των τεσσάρων γραμματοσήμων θα πωλείται στα 6,95 £ και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στον ιστότοπο της Royal Mail.

Το Royal Mail επιβεβαίωσε επίσης ότι η εικόνα του Βασιλιά θα αντικαταστήσει τη Βασίλισσα στα νέα γραμματόσημα της χώρας.

«Νέα γραμματόσημα με τον βασιλιά Κάρολο θα τεθούν σε κυκλοφορία μόλις εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματα γραμματοσήμων», ανέφερε η Royal Mail.

Οι εικόνες των νέων γραμματοσήμων, οι χρόνοι κυκλοφορίας τους και η νέα εικόνα τους θα αποκαλυφθούν αργότερα.