ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μονάρχη –Οι συμβολισμοί και ο αποκλεισμός των Σάσσεξ

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μονάρχη –Οι συμβολισμοί και ο αποκλεισμός των Σάσσεξ

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου Γ.

Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του νέου βασιλιά έδωσαν στη δημοσιότητα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Σε αυτό απεικονίζονται ο Κάρολος με την βασιλική σύζυγος Καμίλα. Δίπλα τους στέκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχός του πρίγκιπας Γουίλιαμ και η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας, η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας, δείχνει τον νέο βασιλιά, να αγκαλιάζει την Καμίλα ενώ το άλλο χέρι του το έχει στην τσέπη προσπαθώντας να δείξει χαλαρός παρά τις θλιβερές συνθήκες.

Οι συμβολισμοί όμως δεν σταματούν εκεί. Η οικογένεια στέκονταν στη σκάλα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου πορτρέτα προηγούμενων μοναρχών κοσμούν τους τοίχους. Πίσω τους υπάρχει ένα πορτρέτο του βασιλιά Γεωργίου Γ΄, του μακροβιότερου βασιλιά στη βρετανική ιστορία.

Επίσης αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, δεν μετέχουν στην οικογενειακή φωτογραφία. Όποιες συζητήσεις και αν γίνονταν στο παρασκήνιο, η δημοσιοποίηση αυτής της φωτογραφίας δείχνει ένα πράγμα, ότι υπάρχουν τέσσερις σημαντικοί παίκτες τώρα και σίγουρα ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς.