ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αρτοποιοί έφτιαξαν από ψωμί τον Han Solo του Star Wars

ΗΠΑ: Αρτοποιοί έφτιαξαν από ψωμί τον Han Solo του Star Wars

Ο «Pan Solo» όπως ονόμασαν το γλυπτό οι δημιουργοί του απεικονίζεται, όπως εμφανίζεται στην ταινία The Empire Strikes Back

Σε αρτοποιείο στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ δημιουργήθηκε το «Pan Solo», γλυπτό από ψωμί μήκους 1,8 μέτρων, ο χαρακτήρας της κινηματογραφικής σειράς «Star Wars» Han Solo.

Ο Han Solo απεικονίζεται, όπως εμφανίζεται στην ταινία The Empire Strikes Back (Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται) παγωμένος σε καρβονίτη.

Η Χάναλι Πέρβαν και η μητέρα της, Κάθριν Πέρβαν, συνιδιοκτήτριες του «One House Bakery» στη Μπενίσια της Καλιφόρνια, πέρασαν εβδομάδες διαμορφώνοντας, ψήνοντας και συναρμολογώντας το γλυπτό σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας ξύλινη βάση και δύο τύπους ζύμης, συμπεριλαμβανομένης ζύμης χωρίς μαγιά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που θα διαρκέσει περισσότερο.

Η δημιουργία του «Pan Solo» είχε ιδιαίτερη σημασία, είπε στην εφημερίδα «The New York Times», η Χάναλι Πέρβαν επειδή, όπως εξήγησε, προσβλήθηκε από Covid-19 τον Ιανουάριο του 2021 και έχασε σε μεγάλο βαθμό την όσφρηση και τη γεύση της.

«Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να βρεις χαρά σε μία διαφορετική πτυχή του φαγητού» είπε.

Οι δυο τους εργάζονταν τη νύχτα, όταν τελείωναν οι υποχρεώσεις της ημέρας. Το γλυπτό εκτίθεται τώρα έξω από το αρτοποιείο, που βρίσκεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Με το «Pan Solo» το αρτοποιείο, συμμετέχει, σύμφωνα με το AP, στον ετήσιο Διαγωνισμό Σκιάχτρων - Downtown Benicia Main Street Scarecrow Contest. Το κοινό θα ψηφίσει τα αγαπημένα του ανάμεσα σε περισσότερες από δώδεκα δημιουργίες τοπικών επιχειρήσεων.

Οι Χάναλι Πέρβαν και Κάθριν Πέρβαν, οι οποίες είναι μεγάλες θαυμάστριες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας παρουσίασαν μια άλλη δημιουργία με θέμα το Star Wars το 2020 με τους χαρακτήρες Mandalorian και Baby Yoda.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ