ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνει κηπουρό ο Κάρολος – Η αγγελία και ο μισθός των... 46.000 ευρώ!

Ψάχνει κηπουρό ο Κάρολος – Η αγγελία και ο μισθός των... 46.000 ευρώ!
Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα.
Photo by Chris Jackson/Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος όπως φαίνεται κληρονόμησε το πάθος του πατέρα του για την φύση - Ο ίδιος καλλιεργεί στους κήπους των βασιλικών κτημάτων - Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ψάχνει νέους υπεύθυνους κηπουρικής για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αλλά και το κάστρο του Ουίνδσορ με... παχυλούς μισθούς.

Ο Βασιλιάς Κάρολος έβαλε αγγελία προκειμένου να προσλάβει νέο υπεύθυνο για τον κήπου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και δίνει ετήσιο μισθό 40.000 λίρες (46.000 ευρώ).

Ο μονάρχης, ο οποίος είναι γνωστό ότι «μιλάει» με τα λουλούδια του, αναζητά κάποιον «παθιασμένο με τα φυτά» για να εργαστεί στο παλάτι για 39 ώρες την εβδομάδα.

Η αγγελία στον βασιλικό ιστότοπο αναφέρει: «Ως Διευθυντής Κήπων, θα είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση και την παρουσίαση των Κήπων των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Ο ρόλος, με μισθό έως 40.000 λίρες, περιλαμβάνει συντήρηση γκαζόν και περιποίηση θάμνων, ποωδών και τριαντάφυλλων.

Οι αιτούντες έχουν επίσης ενημερωθεί ότι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος των βασιλικών κήπων.

Εν τω μεταξύ, αναζητείται υπεύθυνος για την ίδια θέση και στο Κάστρο του Ουίνδσορ με μισθό 38.000 λίρες ετησίως.

Και οι δύο θέσεις έχουν προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 3 Νοεμβρίου.

Έβγαλε 1 εκατ. λίρες πουλώντας 14 άλογα της βασίλισσας

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει κερδίσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο λίρες πουλώντας 14 από τα αγαπημένα άλογα κούρσας της αείμνηστης βασίλισσας, ενισχύοντας τους φόβους ότι μπορεί να σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία των βασιλικών αγώνων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail ο νέος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας πούλησε περισσότερο από το ένα τρίτο των αλόγων κούρσας της μητέρας του, τα οποία κληρονόμησε με τον θάνατό της τον περασμένο μήνα.

Τα βασιλικά άλογα κούρσας έβγαλαν κατά μέσο όρο 76.821 λίρες το καθένα (συνολικά 1.075.500 λίρες) με το πρώτο άλογο που ονομάζεται «Just Fine» να πωλείται για 300.000 λίρες.

Εκπαιδευμένος από τον μακροβιότερο προπονητή της Βασίλισσας τον σερ Michael Stoute, ο «Just Fine» κέρδισε μια εντυπωσιακή νίκη στο Λέστερ νωρίτερα αυτόν το μήνα - την πρώτη νίκη μετά τον θάνατο της Ελισάβετ τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ήταν ένα από τα τέσσερα άλογα της Βασίλισσας που πουλήθηκαν για εξαψήφια ποσά.

Εν τω μεταξύ, το άλογο «Love Affairs», το οποίο ήταν ο τελευταίος νικητής της βασίλισσας στο Goodwood δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της, πουλήθηκε για 38.000 λίρες.

Να σημειωθεί ότι και ο Κάρολος είχε ήδη μια νίκη από τότε που κληρονόμησε τα άλογα κούρσας της μητέρας του, με το «Perfect Alibi» να κερδίζει 28.000 λίρες σε αγώνα στο Yarmouth νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, υπάρχουν φήμες ότι ο νέος μονάρχης μπορεί να σχεδιάζει να τερματίσει ή τουλάχιστον να περιορίσει τη λειτουργία των βασιλικών αγώνων.

Πηγή κοντά στο Royal Sandringham Stud στο Νόρφολκ είπε ότι γίνεται λόγος για «κατάργηση» της εκτροφής για τρία χρόνια, έως ότου πάψει να είναι εμπορική επιχείρηση.